ViktVäktarna - Wok med grönsaker och fläskytterfilé

Wok med grönsaker och fläskytterfilé

12
Points®
Total tid
35 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Wok med fläskytterfilé och grönsaker. Serverad med svart ris och toppad med koriander och rostad mandel.

Ingredienser

Svart ris

2 dl

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Broccoli

1 stånd

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Fläskytterfilé

500 g

Vatten

1 dl

Sweet chilisås

¾ dl

Lime

1 msk, pressad

Vitlök

1 klyfta(or)

Japansk soja

2 msk

Solrosolja

1 msk

Koriander

1 knippe(n)

Mandel

1 dl, hackad/hackat

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär äpplet och grönsakerna i ungefär lika stora bitar. Strimla köttet.
  3. Blanda ihop vatten, sweet chilisås, pressad lime, pressad vitlök och soja.
  4. Hetta upp hälften av oljan i en djup panna. Stek köttet tills det fått fin färg. Lägg åt sidan. Hetta upp resterande olja och stek grönsakerna under omrörning tills de börjar mjukna, men fortfarande har spänst. Häll i såsen och blanda runt.
  5. Vänd ner köttet och låt allt puttra ett par minuter tills köttet är genomstekt.
  6. Servera med ris, koriander och mandel.