ViktVäktarna - Wraps med rödbetor, hummus och salladsost

Wraps med rödbetor, hummus och salladsost

10
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att ha en krämig hemmagjord hummus i kylen är alltid en god idé om du vill ha en snabb middag. Gör en enkel hummusbowl, servera till gårdagens sopprester, gör enkla burgare eller en sallad lite matigare, eller gör dessa wraps. Tillsammans med rödbetor, salladsost, vitlök och spenat blir de lika mättande som goda.

Ingredienser

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Rapsolja

1 msk

Tahini, med salt

½ msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Spiskummin

1 tsk

Chili flakes

½ tsk

Citron

1 msk, pressad

Salt

½ tsk

Paprikapulver

1 krm, rökt

Rödbetor, förkokta

500 g

Vitkål

100 g

Salladsost (feta) 10%

100 g

Tortillabröd

4 stor(t)/stora

Spenat, färsk

100 g

Sesamfrön

2 msk, rostade

Instruktioner

  1. Lägg avrunna kikärter (spara spadet), olja, tahini, vitlök, spiskummin, chili flakes, pressad citron, salt och paprikapulver i en matberedare. Mixa tills hummusen är helt slät, ca 10 minuter. Spä med kikärtsspadet efterhand till önskad konsistens.
  2. Skär rödbetorna i mindre bitar. Strimla vitkålen tunt och smula osten.
  3. Fyll tortillabröden med hummus, vitkål, spenat, rödbetor och sesamfrön och rulla ihop.

Anteckning

Vill du ha en riktig raketsnabb lunch eller middag, köp en färdig hummus!