Foto av Zuppa Italiana från WW ViktVäktarna

Zuppa Italiana

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Makaroner och köttfärs på soppvis. Basilika och persilja sätter en fin smak.

Ingredienser

Nötfärs 10%

250 g

Rapsolja

1 tsk

Potatis

4 st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Fänkål

1 bit(ar)

Tomat

2 st

Vatten

12 dl

Grönsaksbuljongtärning

3 st

Salladskrydda

1 msk

Pasta okokt (makaroner)

2 dl, gärna makaroner

Basilika

1 msk

Persilja

1 msk

Instruktioner

  1. Fräs färs i olja tills den är smulig.
  2. Lägg i tärnad potatis och strimlade grönsaker.
  3. Tillsätt vatten, buljongtärningar och kryddor. Koka soppan ca 15 minuter.
  4. Blanda i makaroner. Koka soppan tills de är mjuka.
  5. Strö över persilja. Servera gärna med ett gott bröd.