Foto av Nudelwok med tofu från WW ViktVäktarna

Nudelwok med tofu

9
6
6
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Wok är otroligt bra vardagsmat, det går snabbt och är gott. Dessutom är det praktiskt eftersom man kan blanda ner lite allt möjligt, så om du har grönsaker som börjar se tråkiga ut, släng med dem i woken.

Ingredienser

Tofu

500 g

Japansk soja

¾ dl, japansk

Äggnudlar okokta

200 g

Morot

500 g

Salladslök

1 knippe(n)

Sockerärter

150 g

Sesamolja

1 msk

Böngroddar

180 g

Chili flakes

1 tsk

Instruktioner

  1. Tärna tofu och marinera 15 minuter i soja.
  2. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skala och svarva morötter med en grönsakssvarv eller hyvla långa remsor med en potatisskalare. Hacka salladslök och halvera sockerärter.
  4. Hetta upp olja i en wokpanna och fräs sockerärter och morötter tills de mjuknat. Tillsätt tofu och låt fräsa med tills den fått färg. Blanda ner salladslök och fräs en kort stund.
  5. Blanda ner avrunna nudlar och groddar, låt det steka med några minuter. Smaka av med salt, peppar, soja och chili flakes.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!