ViktVäktarna - Zeinas kebabspett med ugnsbakade libabröd

Zeinas kebabspett med ugnsbakade libabröd

12
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Härliga, smakrika nötfärskebabspett med libabröd som ugnsbakas med sambal oelek och persilja. Måste testas!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Nötfärs 10%

500 g

Torra kryddor

1 tsk, sjukryddor

Bladpersilja

1 dl, finhackad

Paprikapulver

2 tsk

Tomat

4 st

Lök

2 st, röd/röda

Sumak

1 msk

Bladpersilja

1 knippe(n), stort

Citron

½ st

Salt

1 tsk

Svartpeppar

1 tsk

Sambal oelek

100 g, ca 1 dl

Libabröd, vete

4 liten(t)/små

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250° och grill.
  2. Skala och riv lök. Blanda ihop färs, lök, sjukryddor, persilja, paprikapulver, salt och peppar. Ta en del av färsblandningen och kläm fast ordentligt på spett och forma till långa kebaber. Lägg spetten på en plåt.
  3. Dela tomaterna i halvor, och lägg på samma plåt. Grilla mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. Ta ut spetten och håll dem varma. Sänk värmen på ugnen till 225°.
  4. Skala och strimla lök. Blanda med sumak, finhackad persilja, saften från en halv citron, salt och peppar.
  5. Pensla en sida av bröden med sambal oelek. Fördela sedan persiljeröran på bröden. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
  6. Servera bröden med kebabspetten och grillad tomat.