Ida, -23 kg

-Kan jag så kan precis vem som helst. Det lovar jag!
Publicerad 29 januari 2021

När Ida blev gravid i början av 2019 anade hon inte vilken tuff resa hon hade framför sig. Hon gick in i väggen, drabbades av flera urinvägsinfektioner och blev liggandes på soffan flera månader.

-Jag hade så mycket värk i kroppen på grund av både stress och graviditet. Och träna fick jag inte eftersom det kunde sätta igång förlossningen i förtid. Riktigt frustrerande eftersom jag alltid tränat mycket och även jobbat som instruktör.

Dottern Luna föddes i december 2019. Då fortsatte stressen att jaga henne på grund av amningsproblem och dålig sömn. Kilona som kom under graviditeten gav inte vika efter förlossningen och när hon passerade 100-strecket nådde hon sin gräns.

-Nu gick det inte mer. Jag ville bara tillbaka till en vikt där jag kände mig bekväm. Jag bävade för att möta folk på stan. De som jag inte hade träffat på länge skulle inte ha känt igen mig alls.

Ida ville prova ViktVäktarna® koncept på egen hand innan hon till slut tog steget “all in”.

-Jag gick ner 4-5 kg utan medlemskap. Jag lyckades hitta en del recept men kämpade också med olika gratisappar för kaloriberäkning. Till slut insåg jag att recepten faktiskt var riktigt bra! De ville jag ha fler av. Så jag tänkte okej, jag testar.

Ida, nu 6 då
Ida nu
Ida nu
Ida då
Ida då

Recepten gör resan ännu roligare

Ida blev inte besviken som medlem. Även hennes sambo Daniel jublade åt all den goda maten de plötsligt åt!

-Han älskar den! Det är inte bara “nyttig mat” utan framför allt god mat som hela familjen kan äta.

Kycklinggryta med jordnötssmör och lime, tacos på pulled beef och libapizza nämner hon som topp tre av alla de goda rätterna hon upptäckt. Men även snabbjäst pizza har åkt upp som bubblare.

-Den är så fantastiskt god, och vi gör den med vanligt mjöl och bakpulver. Smakar precis som äkta pizza!

Community öppnade en helt ny värld

Appen använder Ida dagligen för att registrera sina SmartPoints, och det är den Blå planen hon följer då hon tycker den är enkel och passar henne allra bäst. Men av alla funktioner och fiffiga verktyg som finns så är det en hon höjer till skyarna.

-I början missade jag Community. Sen klickade runt i appen en dag och råkade faktiskt av en tillfällighet trycka in mig där. Alltså, det var en helt ny värld som öppnade sig! Den är helt fantastisk. Så fort jag kommer av banan, får en dipp eller står still på vågen så går jag in där. Jag blir alltid så inspirerad och peppad av de andra medlemmarna.

Ida lovordar verkligen Community och poängterar att den är helt fri från nedsättande kommentarer.

-Den är så prestigelös. Jag vill verkligen uppmana alla att gå in där och ta del av all pepp och kärlek! Lägg upp egna inlägg, det måste inte vara med bild. Du måste inte verka lyckad och bra som det ofta tycks vara i andra sociala medier. Jag lovar att du får så mycket stöd från alla håll där.

Strävar mot långsam men hälsosam viktnedgång

Från början trodde inte Ida att hon skulle kunna gå ner ett enda kilo. Från det, till att hon efter 6 månader gått ner 23 kg, och numera väljer en dag i veckan att inte registrera SmartPoints, känner hon att det har hänt massor för henne.

-Mitt liv har förändrats helt. Mina knän gör inte ont längre, min rygg blir starkare för varje dag, jag är gladare. Men framför allt - jag tycker det är kul att gå ner i vikt och aldrig jobbigt!

Ida ser ljust på framtiden. Hon har en bit kvar till målvikt men betonar att det ska få ta sin tid. Ett halvt kilo i veckan är planen.

-Det är ingen stress. Mitt främsta mål är att få en ny livsstil, och det har ViktVäktarna verkligen hjälpt mig med. Jag har fått insikt om hur jag fungerar och hur jag ska kunna hålla kvar vid min målvikt sen. Jag strävar hela tiden mot en långsam men hälsosam viktnedgång. Det är helt okej att det tar tid. Alla är vi olika med olika ämnesomsättningar.

En liten sporre har hon dock satt för sig själv. I sommar kommer nämligen bröllopsklockorna ringa för Ida och Daniel.

-Jag har köpt en bröllopsklänning! Just nu är den för liten, men jag har som mål att den ska passa när det är dags.

* Information, produktnamn och innehållet i ViktVäktarnas program har uppdaterats sedan denna artikel publicerades.

Våra medlemskap

Vi ger dig verktygen du behöver för att skapa en hälsosam livsstil och nå dina mål.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.