Mat

7 sköna tips och recept för en smartare midsommar!

Midsommarmaten behöver inte bli ett problem för dig som Viktväktare. Tvärtom, detta är högtiden då vi kan njuta av massor av grönt och gärna lägger fisk och annat magert kött på grillen.
Publicerad 2 juni 2017

1. Sillen - Välj bland de klara sorterna i första hand! En klick gräddfil kan du gott kosta på dig. En ägghalva och en god portion potatis också såklart!

2. Drycken - Räknar du med en drink och ett glas vin till kvällen så får det nog bli alkoholfri öl till sillen. Men det är minst lika gott, idag finns många goda alkoholfria ölar på marknaden.

3. Fikat - Visst ska du njuta av en bulle eller tårtbit till kaffet efter dansen! Så länge du har planerat in det i din Points-budget så är det inga problem.

4. Fördrinken - Värt att tänka på är att alkohol ger nästan lika mycket energi som fett! Överväg noga hur många SmartPoints du vill kosta på dig. Tur att det finns riktigt goda alkoholfria drinkar att välja bland! Tips på alkoholfria sommardrinkar.

5. Snacksen - Här är de klassiskt nyttiga alternativen att föredra om budgeten ska hålla. Grönsaksstavar med dipp på mager kvarg till exempel. Och lyxa till det med lite popcorn och jordnötter med skal.

6. Grillen - Fisk, kyckling, grönsaker, magra korvar. Ja, alternativen är många och själva tillagningen på grillen är fettsnål om du undviker att dränka allt i oljiga marinader.

7. Tillbehören - Satsa på det gröna! Lägg sparrisar och morötter på grillen. Halvera tomater som får bli varma ovan glöden. De blir saftiga och ersätter nästan såsen! Gör en krämig hummus istället för fet sås eller kryddsmör till köttet.