[{"type":"span","children":[{"text":"Lär dig mer"}]}]

Ett program anpassat för dig!

Viktväktarnas program hjälper dig att gå ner i vikt samtidigt som du äter maten du älskar och lever livet fullt ut.
Mat

Ta dig ut för en vinterpicknick

Invänta inte sommaren för att njuta av en picknick. Packa väskan med värmande mat och ge dig ut på en vinterpicknick.
Publicerad 4 januari 2019

Bara för att det är vinter och kallt behöver vi såklart inte stanna inne. För den som gillar picknick finns ingen anledning att vänta till sommaren! En solig vinterdag är en tur på långfärdsskridskorna med efterföljande picknick en utmärkt aktivitet. Det är värdefullt för både kropp och själ med frisk luft och det lilla solljus vi kan få till under vintern. Att njuta av maten utomhus med alla våra sinnen kan dessutom göra smakupplevelsen ännu starkare. Kanske känns nyttig picknick som en utmaning, men här är några matnyttiga tips för vinterpicknicken.  

Håll dig varm

A och O för en trevlig dag ute är att slippa frysa. Stelfrusna fötter förstör en i övrigt mysig dag ute. Det är därför viktigt att vara rätt klädd och ha med värmande mat och dryck i matsäcken. Varm choklad smakar aldrig så gott som när du är frusen i naturen.

Korvgrillning

Grilla korv över en värmande eld är en klassiker. Genom att välja kycklingkorv blir SmartPointsvärdet oftast lite lägre. Har du inte möjlighet till eld går det utmärkt att ta med korven i en hett vatten i en termos. Komplettera gärna korven med en coleslaw för ett lite matigare tillbehör.

Värmande soppa

En värmande soppa i termos är ett annat perfekt alternativ en kylig dag. Testa Potatis och purjolökssoppa med kalkonbacon, Mustig köttfärssoppa med pasta, het morotssoppa med ingefära eller tomatsoppa med köttfärs. Har du ett stormkök är det mysigt att laga enklare måltider utomhus, även om det bara handlar om att värma på en soppa är det ett mysigt inslag.  

Pizzabullar

Pizzabullar är matigt, går att variera efter smak och känns lyxigt för hela familjen. Gör det enkelt och köp färdig pizzadeg på rulle om du har ont om tid. Eller varför inte prova piroger med köttfärsfyllning? Även matmuffins passar fint som komplement till soppan. Testa till exempel Ost- och skinkmuffins eller Äggmuffins.

Något sött

Fyll på energiförråden med lite fika. Gärna ett matigt mellanmål som är lätt att packa ner i väskan. Kesobullar med äpple och kanel eller Flapjacks med fikon och hasselnötter är goda och matiga för en aktiv dag utomhus.