Konserver - kan förvandlas till en succé!

Vi ger dig tips på hur konservmat kan bli en riktig höjdare och fortfarande vara Pointsvänliga.
Publicerad 3 april 2020

Konserver kan tyckas småtråkigt. Och många alternativ innehåller onödigt mycket tillsatser och socker. Men det finns många väldigt bra alternativ som du kan förvandla till något riktigt smaskigt.

Bönor

Alla sorters konserverade bönor är magiskt att ha hemma. Vi skulle nästan säga att bönor går att använda till allt. Du kan göra bönröra, använda dom i grytor eller varför inte ugnsrosta dom. Det finns också så många olika sorters bönor. Testa gärna en ny sort som du inte är van vid, borlottibönor är en favorit som är härligt smöriga och goda.

Kronärtskocka

Det kan nästan kännas lite lyxigt att ha konserverade kronärtskockor hemma i skåpet. Vet du inte hur du ska tillaga dom? Mixa ihop en röra med kronärtskocka, färskost, citron, persilja och peppar vetja! Eller ugnsrosta kronärtskockan snabbt och ha till din pasta. Eller testa denna risotton!

Majs

Majs är en given favorit hemma i stugorna och för många är det en självklar komponent till fredagstacosen. Men varför inte testa att göra dessa magiska majsfritters!? Eller rosta majsen och mixa med lite olja, salt, rökt paprikapulver till en krämig majskräm som passar perfekt till grillat.

Paprika

Inlagd grillad paprika är en riktig höjdare! Denna dipp som påminner lite om mahamara kan du göra med rostad paprika på burk istället för färsk. Eller strimla inlagd paprika och blanda med tunt skivad spetskål, ruccola, limezest och lite olivolja. Det blir fräscht och gott! 

Nektarin 

Konserverade nektariner passar perfekt i en salsa! Finhacka rödlök, tärna tomat och nektariner och blanda med limesaft, koriander och salt. Mums säger vi! Du kan även snabbgrilla konserverade nektariner och ha i en matig sommarsalla eller servera med lite glass som dessert. Det går också bra att använda konserverad ananas istället för nektariner. 

Rödbetor

Klassiskt äter vi inlagda rödbetor som tillbehör till pytt i panna, men du kan göra så mycket mer av dom. Testa till exempel att använda inlagda rödbetor istället för färska i din rödbetshummus, men skippa då citronsaften då inlagda rödbetor är syrliga i sig.