Så får du in mer rörelse i vardagen

Veckans strategi
Publicerad 20 mars 2024

Känns det som att tiden inte räcker till för ett träningspass? Stressa inte upp dig över det. Du kan lägga till fysisk aktivitet till sådant du redan gör. All aktivitet räknas, oavsett hur lite eller hur korta stunder du får ihop.

Låt oss gräva lite djupare…

Trots vår intention hamnar fysisk aktivitet ibland längst ner på vår att-göra-lista. Promenaden, löpningen eller gympasset får stå åt sidan för allt annat som ska hinnas med. Men fysisk aktivitet är så mycket mer än träning. Allt är lönt och allt räknas, även om det inte alltid “känns så”.

Visst, träning kan ibland inspirera till ett allt-eller-inget-mindset: Om jag inte kan träna i minst 30 minuter kan jag lika gärna låta bli. Men sanningen är att lite rörelse är alltid bättre än ingen. Och allt du gör gynnar din hälsa och din viktminskning. En kort stunds aktivitet är alltid bättre än ingen alls, oavsett om det är ett par extra steg från bilen till affären eller bara lite dans i köket. Se möjligheter i din vardag där du kan röra på dig samtidigt som du gör annat. Nyckeln är att göra rörelse genomförbart och göra det till en naturlig del i din vardag.