Så hanterar du ohjälpsamma tankar

Veckans strategi
Publicerad 19 december 2023

När du ställs inför utmaningar kan det vara svårt att kontrollera vilka tankar som dyker upp. Undvik att låta ohjälpsamma tankar ta över. Starta istället en ny konversation i ditt huvud.

Låt oss gräva lite djupare…

Har du någon gång försökt att mota bort ohjälpsamma tankar? Det är inte alltid så lätt, men vi kan lära oss att hantera dem. Testa att acceptera dem som bara tankar – inte sanna påståenden – och ta tillbaka makten genom att bjuda in andra tankar som hjälper dig framåt.

Detta är betydelsefullt på din viktresa eftersom det du tänker ofta styr vad du gör. Om du lyssnar på tankar som säger att du kommer att misslyckas och att du borde ge upp är risken stor att du kommer att göra just det. Om du istället tar ett steg tillbaka och skapar distans till vad din hjärna säger, ger du dig själv utrymme att inse att dina tankar inte är fakta. Din viktresa är inte en spikrak linje från start till mål, och det är vanligt att vi möter utmaningar på vägen. Låt inte ohjälpsamma tankar förstöra för dig!

Att förändra ditt tankesätt är inget som sker över en natt. Detta är något vi behöver öva på då många av våra tankar är automatiska. Ha tålamod och utforska tekniken i din egen takt. Ju mer du övar, desto enklare blir det.

1 snabb fakta

Tankar är inte fakta.