Mat

Räddare i nöden!

Det finns gott om tillfällen när det där lilla extra i frysen kan vara räddningen! Ett mellanmål kanske, eller något nyttigt att blanda ner i lunchsalladen. Här får du smarta tips på vad du kan förbereda och förvara i frysen.

Bråttom till jobbet och inte hunnit med frukosten? Kanske plötsligt lunchdags eller bara sugen på något gott? Ofta stoppar vi i oss av det som finns tillgängligt här och nu. Och då är det inte alltid de nyttigaste alternativen som finns till hands..

Bananer i bitar. Perfekt till turboglass och smoothies. Här hittar du recept på bananglass. 

Mosad avokado. Jo, avokado går utmärkt att frysa. Passa på när det är bra pris eller om du har många som börjar mjukna. Pressa lite citron över och packa lagom portionsmängd lufttätt i fryspåsar. Platta till så tinar det extra snabbt!

Kokt ris. Lägg överblivet ris i portionspåsar, platta till och frys in. Perfekt att komplettera grytan eller dryga ut soppan med.

Kokta linser. Belugalinser i synnerhet håller bra i frysen och smakar ljuvligt! Goda att till exempel vända ner i en sallad. Lägg i portionspåsar och frys in. Häll hett vatten över så tinar de upp på nolltid. Sila av och servera.

Smörgås. Färdigbredd grov smörgås med mager ost och rökt skinka. Lägg i burk i handväskan. Håller sig fräsch av sig själv och tinar upp i lagom takt till mellanmålet. Komplettera med färsk grönsak och frukt!

Omelett. Gör en stor basomelett i ugnen, gärna i en långanna. Skär i lagom portionsrutor och paketera för frysen. Tina upp i mikro, komplettera med sallad och lite kallskuret.