Framgångshistoria - en bit på vägen: Julia -30 kg

“Jag kom till en insikt att jag vill leva livet fullt ut och aldrig mer känna mig begränsad på grund av min övervikt.”
Publicerad 18 november 2021

Julia är först ut i vårt inslag Framgångshistorier - En bit på vägen, om medlemmar som är mitt i sin hälsoresa. Julia har gått ner 30 kg med ViktVäktarna® och har cirka 14 kg kvar. Hon har tidigare försökt gå ner i vikt med olika dieter och övervägt operation, men kom till en punkt där hon kände att hon istället för en quickfix ville hitta en hållbar livsstil:

- Jag ville hitta ett alternativ som ändrade mitt förhållningssätt till mat och lära mig att äta på ett sunt sätt. ViktVäktarna gör det enkelt för mig att både äta gott och må bra, utan att känna mig begränsad i vardagen.

NollPointsmaten har stor betydelse

Julia rekommenderar alla att använda sig av sin NollPointsmat, att välja den efter vad man är van vid att äta så man ska kunna äta sig mätt på den utan att väga och mäta.

- Eftersom jag ville ha en långvarig livsstilsförändring utan att oroa mig för vad jag äter, vill jag inte mäta och väga för mycket. Jag har under tiden med ViktVäktarna lärt mig ungefär hur mycket en matsked eller tesked är och det är okej att höfta. Det måste vara enkelt, mitt nya är något jag vill och ska leva med i resten av mitt liv.

Vikten av att hitta sitt varför

Att ha hittat sitt varför och plocka fram det då och då har underlättat för Julia. Att kunna springa bredvid på sin systers ridlektioner och inte behöva se på när vänner går upp för många långa trappor på resor och därmed missa sevärdheten på toppen är några av de saker som varit Julias varför. Hon blir även påmind varje dag om hur långt hon kommit i sin resa:

- Jag har ett foto på mig från när jag vägde som mest på insidan av skafferiet. Jag vill inte tillbaka till den Julia jag var då, så den sitter där som en påminnelse på hur långt på vägen jag har kommit.

Hur det började & en bit på vägen
apricots grilled halves with yogurt and honey
apricots grilled halves with yogurt and honey

När Julia startade sin resa började hon med att ändra kosten och la sedan till träning och aktivitet några månader senare.

- Det är det bästa jag har gjort. Jag hann komma in i rutinerna med maten innan jag la till träningen. För mig är det svårt att hålla i långsiktigheten om jag gör alla förändringar direkt. Det är ett tips från mig, du behöver inte göra allt på en gång!

Vill inspirera andra

Förändringen är påtaglig, både fysiskt och psykiskt och numera har Julia en helt annan bild av sig själv, hon ser på sin kropp med stor respekt och uppskattar idag sin kropp.

- Jag är så stolt över mig själv som tog steget och valde att prova gå ner i vikt utan operation. Jag vill inspirera andra till att våga ta tag i sin hälsa, för sin egen vinnings skull och inte för att se ut som alla hippa influencers. ViktVäktarna är för alla, både unga och gamla.

Nya programmet motiverade

Nya programmet PersonligaPoints™ har gett Julia ännu mer pepp att komma i mål som är satt till mars 2022.

- Jag fick en nytändning nu när jag började använda det nya programmet PersonligaPoints, det är spännande att registrera igen när mycket förändrats och jag ser så mycket fram emot att komma i mål. Nu fortsätter jag på samma väg som jag gjort innan, för jag vet att det funkar, avslutar Julia.

🍝 Julias favoritrecept

- Jag bara älskar denna kesolasagne, den är perfekt att ha i matlådan, säger Julia.
* Information, produktnamn och innehållet i ViktVäktarnas program har uppdaterats sedan denna artikel publicerades.

Våra medlemskap

Vi ger dig verktygen du behöver för att skapa en hälsosam livsstil och nå dina mål.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.