Motion

Kickstarta träningen på varmare breddgrader

Det kan vara svårt att få in träning i vardagen och kanske behöver du en kickstart eller nytändning i din träning.
Publicerad 9 november 2015

Att åka på träningsresa och fokusera ohämmat på träning under några intensiva dagar är riktigt härligt och inspirerande, särskilt som du umgås med likasinnade personer i ett härligt klimat.

Stort utbud, vad passar dig?
Att åka iväg på semester och samtidigt träna har ökat i popularitet ju mer hälsomedvetna vi blir och träningen blir alltmer en livsstil än en hobby.

Det finns olika typer av träningsresor beroende på vad man har för intresse och ambitionsnivå, allt ifrån kom-i-form-resor och vandringsveckor till bootcamps inför Triathlon erbjuds hos de olika resebolagen. Utbudet av resor ökar för varje år och du kan säkerligen hitta en resa som känns skräddarsydd för just den träningsnivå du tänkt dig under din semester. Några populära destinationer för träningsresor är bland annat Fuerteventura och Turkiet.

Populära destinationer
På Fuerteventura ligger sportanläggningen Playitas dit flera arrangörer anordnar resor och här kan du verkligen prova på allt och lite till, året runt. Det är en Sports Resort dit allt från glada vardagsmotionärer till elitsatsande proffs åker på semester. Magic Life, som finns bland annat i Tunisien, Turkiet och Kos, är också specialiserade på sportresor och erbjuder en massa aktiviteter och träningsformer.

Turkiet har ett härligt klimat, vackra stränder, mycket kultur och inte minst de turkiska baden (hamam) som är perfekt att unna sig efter ett träningspass.

Inspiration och gemenskap
Att prova nya träningsformer, svettas och låta kroppen få jobba är alltid härligt. Att varva det med lata stunder på stranden, en tur till någon sevärdhet eller bara hänga i poolen gör det ännu härligare och är bra för både kropp och själ. Inspirationen du får av att umgås med likasinnade med samma intressen och möjligheten att utbyta tips och erfarenheter är också ett plus och du kommer hem med massa ny motivation i bagaget för din fortsatta träning. Att åka tillsammans med någon på en sådan här resa är lika vanligt som att åka själv, man får gemenskap av att träna tillsammans och kan hitta nya vänner i någon gemensam aktivitet.

Vill du inte åka på en resa som är helt fokuserad på träning, erbjuder många hotell gym, vattengympa och andra aktiviteter för den som vill hålla igång lite grann men inte fokusera hela resan på just träningen.

ViktVäktarna i Turkiet
Blir du sugen? Följ med ViktVäktarna till Side,Turkiet, 24 april- 2 maj 2014 och träna med Blossom Tainton. Tillsammans med sex andra instruktörer finns träning och inspiration för alla nivåer och du bestämmer själv hur mycket du vill träna. En coach från ViktVäktarna finns på plats på resan och förutom träning kan du besöka turkiska hamam och unna dig en SPA-upplevelse, sola på stranden, shoppa eller besöka någon av Sides kulturella sevärdheter. Läs mer här.