10 saker som sparar tid i köket

Veckans strategi
Publicerad 4 december 2023

Önskar du ibland att du hade en privat kock hemma? Vi med! Matlagning tar både tid och energi, men det finns saker som gör det enklare att planera, förbereda och laga mat. Så här sparar du tid i köket.

Låt oss gräva lite djupare…
apricots grilled halves with yogurt and honey
apricots grilled halves with yogurt and honey

Vetenskapen visar att när vi äter hemlagad mat blir det lättare för oss att spara Points® och hålla oss på rätt väg mot vårt mål. Det låter ju enkelt, men ibland har vi varken tid eller lust att laga mat.

Att hitta sätt som sparar tid i köket är toppen när du har fullt upp! Våra tips hjälper dig att få middagen snabbare på bordet och ser till att du har tid över till allt det där andra du vill göra. När du vet att matlagningen går snabbt eller att en hälsosam och god måltid redan finns hemma, blir det också enklare för dig att hålla dig inom din Pointsbudget.

Du måste inte alltid laga alla måltider hemma. Med ViktVäktarna® finns inga förbud, och du kan äta all mat. Men att hitta sätt som gör det enklare för oss att laga hälsosam, näringsrik mat hjälper oss i längden. Vi väljer gärna det som är snabbt och lätt, så se till att du slipper att ta matbeslut i stunden som kanske inte alls går i linje med ditt mål. Testa och se hur dessa tips ger dig tid till annat som är viktigt för dig.

3 snabba fakta

1. När livet känns hektiskt kan det vara svårt att få in tidskrävande matlagning.

2. Forskning visar att vi oftast väljer det som känns snabbast och enklast, framförallt när vi har fullt upp.

3. Snabba, goda och Pointssnåla recept kan hjälpa dig att göra bättre val så att du kan hålla dig på rätt väg.