Ett enkelt sätt att ladda om och få mer energi

Publicerad 31 augusti 2023

Det är normalt att lägga märke till – och till och med lägga fokus på det som inte funkar så bra. Genom att avsätta några minuter varje dag under veckan som kommer kan du flytta ditt fokus, känna större glädje OCH få en härligare resa.

Låt oss gräva lite djupare…

Ibland är livet så stressigt att det är lätt att fokusera på det som går fel och knappt notera allt som går rätt – som att det var bra pris på kaffet i affären, eller krukväxten du lyckades rädda från en säker död eller hur du hittat ett nytt recept med få Points till dagens middag.

Men att stanna upp och reflektera över det som är bra, även om det är småsaker, kan väcka känslor av tacksamhet. Och det är en stark känsla. Tacksamhet kan inte bara flytta ditt perspektiv och hjälpa dig att se helheten utan även vetenskapen visar att det kan förbättra din förmåga att övervinna utmaningar, hantera motgångar och även öka känslan av glädje. Med andra ord, sånt som hjälper dig på din resa mot en hälsosam vikt.

Stressa inte för att försöka hitta bra saker under dagarna. Det är helt normalt att det tar tid att träna upp sig i denna teknik, så fortsätt bara att träna. Ju mer du övar och tränar på tekniken, desto lättare kommer det att bli och till slut kommer det att ske helt automatiskt. När du tränar upp förmågan att känna tacksamhet kommer du också förstå hur mycket det kan hjälpa dig på din resa.

3 snabba fakta

1. Att avsiktligt pausa för att lägga märke till bra saker är ett sätt att öva på att känna tacksamhet – och ju mer vi gör det, desto mer automatiskt blir det.

2. Att känna tacksamhet hjälper oss att fokusera på helheten och kan öka känslan av lycka.

3. Tacksamhet ökar också vår förmåga att övervinna utmaningar och klara av motgångar.