Hemligheten som gör aktivitet mer intressant

Veckans strategi
Publicerad 1 augusti 2023

Om du någonsin tittat på ett stort öppet fält, ett vackert konstverk, eller bara något coolt och tänkt "Wow", vet du vad vördnad är. Det är känslan av förundran och uppskattning. Dra nytta av den för att göra din nästa promenad, cykeltur eller annan rörelse extra härlig.

Låt oss gräva lite djupare…

Uttråkad när du är ute och är aktiv? Har du en tendens att fastna i hur jobbigt och trist det är eller räknar du minuterna tills du är klar? Eller bävar du till och med för att ge dig ut? En promenad eller cykeltur där du är uppmärksam på dina omgivningar och stannar upp och känner vördnad kan helt förändra ditt perspektiv.

Att ta sig tid att lägga märke till och uppskatta det som är intressant, inspirerande eller fantastiskt med din omgivning (oavsett om du ändrar din rutt eller ser en gammal med fräscha ögon) hjälper till att fokusera din uppmärksamhet och njuta av aktiviteten i stunden, vilket gör det mer troligt att du kommer att vilja göra det igen. Det finns forskning som tyder på att vårt välbefinnande ökar när vi känner vördnad, samtidigt som det kan minska stress. Det finns även studier som tyder på att det kan leda till att man väljer hälsosammare mat kort efter att man haft en upplevelse där man känt vördnad.

Sammanfattning: Att kombinera känslan av vördnad med en aktivitet är multitasking när den är som bäst. Det ger energi till både kropp och själ på ett sätt som kan inspirera dig att röra dig mer, hitta mer glädje och hjälpa dig att komma ännu närmare dina mål.

Ta del av 3 snabba fakta och läs mer om den här månadens tema, Ge dig tid till eftertanke.