Hitta din go-to-mat som hjälper dig på viktresan

Veckans strategi
Publicerad 29 januari 2024

Föreställ dig maten du brukar välja. Färsk frukt och yoghurt. En smarrig kycklingfilé. Goda popcorn till fredagsmyset. Ta reda på vad det är som gör att just dessa är så viktiga för dig och hur de kan hjälpa dig framåt på din resa.

Låt oss gräva lite djupare…

Du kanske inte tänker så mycket på dina hälsosamma favoriter. Det är helt okej! Men det är värt att ta sig tid att hitta vad det är som gör att frukosten eller mellanmålet funkar för dig. Medvetenheten gör att din favoritfrukost går från att bara vara en frukost till att vara en värdefull vana som hjälper dig att lyckas.

När du kopplar ihop din go-to-mat med hur den hjälper dig framåt på din resa blir det enklare att fortsätta att göra hälsosamma val. Kunskap och medvetenhet kan dessutom boosta ditt självförtroende så att du gör fler bra förändringar och vågar testa nya livsmedel. (Bonus: Det du lär dig av din go-to-mat kan också hjälpa dig att hitta nya favoriter.)

En av de bästa sakerna med ViktVäktarna är att du kan äta din favoritmat och samtidigt gå ner i vikt. Och goda livsmedel med lågt Pointsvärde och NollPointsmaten du gillar skapar flexibilitet! Använd dem och se hur de underlättar för dig på din resa.

3 snabba fakta

  1. När vi njuter av maten vi äter blir det mycket enklare att skapa ett hållbart och hälsosamt ätmönster.
  2. Att identifiera varför du gillar vissa livsmedel och varför de funkar gör det enklare att hålla fast vid dem.
  3. Att ha en plan för hur du ska få plats med dina favoriter i ditt ätmönster ökar sannolikheten att du lyckas.