Hitta en motionsform du gillar

Veckans strategi
Publicerad 8 januari 2024

Känns det svårt att få fysisk aktivitet att passa in i din vardag? Funderar du på hur du ska gå tillväga för att hålla igång träningen, eller vill du testa på något nytt? Nyckeln är att hitta en aktivitet du tycker är kul och mår bra av!

Låt oss gräva lite djupare…

Den perfekta aktiviteten finns inte. När det kommer till träning och motion finns inget rätt eller fel. Din vän kanske älskar spinning, och simning är jättebra träning, men aktiviteter du inte gillar kommer alltid att vara svåra att hålla fast vid. Träningen ska inte kännas som en uppoffring!

Istället för att jaga det du tror att du borde göra kan du försöka hitta en träningsform som du faktiskt gillar. Vill du känna dig stark, men ogillar att gå till gymmet? Testa att träna hemma, med eller utan vikter. Älskar du naturen, men vill inte gå ut på promenad ensam? Leta upp en grupp, starta en egen eller fråga en vän!

Testa olika aktiviteter och hitta en du trivs med. Den bästa motionen är rörelse som känns görbar och som du tycker är kul. Att prioritera det som känns roligt ökar sannolikheten att du kommer att fortsätta med aktiviteten.

3 snabba fakta

  1. Motion kan hjälpa dig att gå ner mer i vikt och hålla den jämfört med att endast förbättra dina matvanor.
  2. Aktiviteter som får dig att må bra gör det enklare att röra på dig regelbundet.
  3. När du hittar en motionsform du gillar ökar sannolikheten att du håller fast vid den.