Så hanterar du avbrott i dina rutiner

Veckans strategi
Publicerad 30 maj 2023
Du har förmodligen funderat både en och två gånger över hur du ska lyckas hålla dig på banan under en helg tillsammans med vänner, under semestern eller under en hektisk jobbperiod. Gör inte det. Du behöver inte alltid hålla dig till ditt vanliga manus. Öva in ett alternativt manus i förväg så att du vet hur du ska agera i olika situationer då dina vanliga rutiner inte fungerar.

Låt oss gräva lite djupare…

Vi älskar rutiner! Men sanningen är att dina rutiner kommer inte att fungera varje dag eftersom livet inte ser likadant ut varje dag. Att tvinga dig själv att göra saker och ting precis som vanligt under extraordinära perioder kommer bara göra dig frustrerad, och kanske får du ett bakslag på kuppen.

Ibland kan du inte påverka de störmoment som uppstår i dina rutiner. Men du kan planera för det och hitta smidiga sätt att förhålla dig till, och anpassa till, de nya förutsättningarna. Det blir som att ta en liten medveten omväg. Du kommer fortfarande till din destination - att hålla dig aktiv, äta hälsosamt eller göra sådant som hjälper dig lyckas på den här resan - det kan bara se lite annorlunda ut än din vanliga rutt (dvs hur du brukar göra).

Kom ihåg att viktresan handlar inte om att beröva dig själv något - varken mat, dryck eller upplevelser. Hemligheten är att anpassa dina rutiner efter behov så att du kan njuta på vägen mot din målvikt.


Läs mer om månadens tema som handlar om när rutinerna ställs på ända.