Planera för dagens första måltid

Publicerad 5 oktober 2022

Du hittar Veckans strategi som PDF här.

Det finns inga avgörande bevis för att frukost (eller någon annan måltid för den delen) skulle vara dagens viktigaste måltid. Inte heller att det skulle vara till det sämre att äta frukost. Allt handlar i slutändan om vad och hur du äter under en dag. Och då är det bra att ha en plan för den måltid som blir dagens första då den kan hjälpa till att sätta tonen för dagen.

Låt oss gräva lite djupare…

Om frukosten hemma hos dig brukar bestå av en kopp kaffe i kombination med kaos så är du inte den enda som har det så. Och om du vaknar hungrig och äter vad som finns och använder fler Points än vad du tänkt så är du inte heller ensam. Det är i sådana här situationer som lite planering och strategiska förberedelser kan hjälpa dig.

Är du inte hungrig på morgonen? Inga problem. Forskning tyder på att det varken verkar hjälpa eller stjälpa din viktminskningsframgång om du äter frukost eller skippar den.

Att äta, eller inte äta, frukost är upp till var och en. Det finns ingen ”one size fits all” för att skapa ett hälsosammare ätmönster – det viktiga är att etablera ett ätmönster som är hållbart över tid för var och en.

Men om du vill få till en ny rutin kring dagens första måltid handlar det om att hitta det som funkar för dig och välja mat som du gillar att äta. Då kommer det bli enklare att få till en näringsrik måltid som passar in i ditt schema och det kan hjälpa till att sätta en hälsosam ton för dagen vilket kan ha en positiv dominoeffekt på andra delar av din viktresa.

Läs mer om månadens tema som handlar om hur planering kan hjälpa oss äta hälsosammare och hålla oss på banan mot mål oavsett vad som pockar på vår uppmärksamhet.