Undvik stjälpande nödlösningar i form av gatukök, eller att länsa resten i glasspaketet från helgen. Satsa på att fylla kylen med färdiga “byggstenar”. Maten är klar - det är bara att öppna kylen och plocka ihop en tallrik!
Självklart måste du investera ett par-tre timmar i att handla hem och förbereda, förslagsvis på söndagen. Men när det jobbet är gjort så kan den hektiska veckan rulla igång.
Checklista för hektiska veckor:
-
Välfyllda fruktfat och skålar med cocktailtomater framme.
-
Sallads- och råkostblandningar. Köp färdig eller strimla själv och packa i påsar.
-
Stekt skivad kyckling. Finns att köpa färdig.
-
Blandade bönor i vinägrett. Tar tre minuter: öppna och häll av och skölj en burk bönor eller linser. Häll på en lätt vinägrett. Blanda, täck över och ställ i kyl.
-
Quinoabas. Kolhydratbas som är bra till allt! Koka quinoa, mathavre, bulgur, råris eller pasta. Vänd ner hackad purjo, morot och oliver när det är nykokt.
-
Rotfruktssoppa. Håller minst 3-4 dagar i kylen. Värm på och servera rågbrödsmörgås med skinka och paprika till.
-
Kycklingfiléer i färdig tomatsås. Lägg saltade och pepprade filéer i en form. Häll på tomatsås. Tillaga 30-40 min i 175 grader. Koka pasta till så är maten klar även denna dag! Variera gärna med fiskfiléer, de tar bara 20 minuter i ugnen.
-
Sist men inte minst: Ha alltid några färdigrätter hemma, gärna från ViktVäktarna!