Äppelknyten med valnötter

8
Total tid
35 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kombinationen av äpplen och valnötter är riktigt bra. Här i små ljumna knyten som toppas med en lite syrlig sås på crema fraiche och lönnsirap.

Ingredienser

Filodeg

2 platta(or)

Äpple

4 st

Kanel

2 tsk

Vaniljpulver

½ tsk

Sirap

1 msk, lönnsirap

Valnötter

15 halv(t)/halvor

Crème fraiche, lätt 15%

1 dl

Sirap

2 msk, lönnsirap

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela filodegsarken på hälften och lägg under en fuktig handduk.
  3. Tärna äpplen fint och lägg i en skål. Häll på kanel, vaniljpulver och lönnsirap. Krossa i valnötter och blanda runt.
  4. Dela arken på hälften och vik sedan på hälften. Tryck försiktigt ner dem i en muffinsplåt. Lägg i äppelfyllningen. Sätt in i ugnen ca 10 minuter.
  5. Blanda ihop crème fraiche med lönnsirap och servera till de ljumna äppelknytena.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!