Foto av Smulpaj med plommon och mandel från WW ViktVäktarna

Smulpaj med plommon och mandel

11
11
11
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Lätt
Smulpaj går alltid hem, det är gott, enkelt och går snabbt att göra. Testa denna smarriga variant med plommon och hackad mandel.

Ingredienser

Plommon

1000 g

Kanel

2 tsk

Margarin flytande 80%

100 g

Socker

1 dl

Vetemjöl

2½ dl

Mandel

50 g

Kvarg vanilj 7,5%

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Kärna ur och halvera plommon, lägg med fruktsidan upp i en pajform och pudra över 1 tsk kanel.
  3. Blanda ihop margarin, socker, mjöl, hackad mandel och resterande kanel.
  4. Smula degen över plommonen och grädda i ugn ca 30 min. Servera pajen varm med en klick vaniljkvarg.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!