Din resa startar idag

Viktminskning för män

Bra att vara man!

Enligt Livsmedelsverket är övervikt och fetma ett av våra allvarligaste folkhälsoproblem. Hälften av alla vuxna män är överviktiga eller feta.*

Som man har du ett visst försprång eftersom du generellt sett har en högre förbränning än en kvinna. Du har nämligen en större andel muskelmassa, vilken förbrukar fler kalorier än fettmassan. Du kan därmed också boosta din viktminskning ännu mer genom att se till att börja träna. Men varför inte bara börja med att välja hälsosamma recept för att se hur det påverkar dig.

Källa: https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/samtal-om-mat-i-halso--och-sjukvarden/bra-matvanor-raddar-liv

Appen

Den prisbelönta appen

Vår hyllade WW-app ger dig tillgång till smarta, effektiva och enkla verktyg som hjälper dig att gå ner i vikt, var du än är. 

Hitta en motionsform du gillar

Träning är en viktig del i en hälsosam livsstil. Den hjälper dig inte bara att gå ner i vikt utan ger mängder med fördelar för din hälsa, som att det minskar risken att dö i förtid, minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, typ 2 diabetes och cancer. Det hjälper dig både att känna dig piggare, må bättre och du kommer att känna dig starkare och inse vad din kropp klarar av. Det viktigaste är att hitta en motionsform som du gillar, så att du fortsätter med den. Fundera på vad du hade tyckt var roligt. Spela innebandy med kompisgänget, cykla eller börja styrketräna?

Börja din viktresa idag!