Trender inom träningskläder

Nytt år betyder nya mål för de allra flesta av oss. En sporre på vägen som kan hjälpa din träningsmotivation på traven är nya träningskläder som du känner dig fin och bekväm i.
Trender inom träningskläder
Mesh
Just nu är det mycket detaljer i mesh som gäller i träningsmodet. Det är ett material som kan vara både snyggt och praktiskt eftersom det blir luftigt och med rätt placering kan det ge snygga former. Utskuret på byxor, armarna på en t-shirt eller som avslutning längst ner på tightsen ger meshen det lilla extra till ditt träningsplagg.

Kompressionstights
Något som är väldigt på tapeten är kompressionstights, träningsbyxor som håller upp och in, skulpterar kroppen och ger stöd på samma gång. Denna typ av tights är faktiskt väldigt bekväma och håller saker och ting på rätt ställe. Ett plus i kanten som kan göra att du känner dig lite extra fin på gymmet och det är ju inte helt fel.

Rätt skor för din träning
Nuförtiden finns träningsskor för alla olika typer av träning, en gympasko är helt enkelt inte nog, vilket kan kännas lite avskräckande. Faktum är att denna trend är av godo, då de tar hänsyn till det vi trampar på varje dag, fötterna. Att ha rätt typ av sko för din träning och för din fot är viktigt och därför är det stora utbudet av allt från speciella crossfit-skor med hårdare sula till stötdämpande joggingskor eller specialformade promenadskor som hjälper dig att stärka upp hållningen riktigt bra. Rätt sko kan göra att du undviker skador eller förslitningar. Trenden med färgglada skor, eller skor du själv designar genom att välja allt från färgen på sulan till text på plösen, eller varför inte välja ett eget foto som motiv på skon? Valmöjligheterna att pigga upp dina träningsskor är oändliga och gör det svårare, men roligare, att hitta rätt sko för dig och din träning.

Gadgets
Det har aldrig varit så lätt som nu att mäta din träning och dina resultat. I din telefon har du möjlighet att lägga in mått, puls och andra personliga data och kontinuerligt hålla koll på hur du ligger till, en uppsjö av appar hjälper dig att hålla koll på tempo och sträckor. Pulsklockor och andra hjälpmedel finns för att du ska kunna hålla koll på din träning. Under året kommer till och med dessa funktioner finnas inbyggda i själva kläderna. Träningsmodet blir bara mer och mer intelligent helt enkelt.

För vissa är detta en del av tjusningen med träningen, att kunna mäta och se förbättringar, för andra kan det kännas jobbigt att hela tiden ha stenkoll på hur mycket du hann, eller inte hann, springa den här veckan. Känn efter vad som känns bäst för dig så att träningen alltid känns rolig. Kravlöst joggande utan några måsten kan vara bättre för själen än att slå sitt personbästa på milen vartenda träningspass.