Mat

Snabba, lätta luncher när du jobbar hemma

Jobbar du hemma och behöver en snabb lunch? Här får du våra tips på snabba och lätta luncher.
Publicerad 25 mars 2020

Jobbar du hemma och saknar matlåda från dagen innan? Eller brukar du köpa utelunch och nu inte har samma möjlighet? Få av oss vill lägga en längre stund på matlagning mitt på dagen. Något snabbt och lätt passar bättre.

Omelett

Omelett går snabbt, är mättande och passar perfekt som en lunch. Fyllningen kan varieras efter vad som finns i kylskåpet.

Bakad potatis

Bakad potatis gör du snabbt i mikron. Stick några hål i potatisen och kör på högsta effekt i ca 10 minuter. Medan potatisen går klart i mikron rör du ihop en fyllning.

Sallader

En sallad kan du snabbt slänga ihop. Har du några rester i kylskåpet så använd dem. En bit lax, korv lite pasta eller matgryn blir utmärk i en sallad! Annars är det perfekt att ha lite konserver hemma som bönor, linser eller tonfisk. Det är bara fantasin som sätter gränserna!

Bowls

Bowls är perfekt ”man tager vad man haver” mat. Har du en hyffsad välfylld kyl och frys kan du troligtvis få till en riktigt god bowl.

Matiga mackor

Rädd för att hamna i mackträsket? Tänk om. Se bara till att mackan är riktigt matig så du står dig länge. Glöm den mesiga ostmackan, här ska det mer till!

Soppa

Soppa kan gå riktigt snabbt om du vill. Här kommer två snabba varianter perfekta till lunch.