Hur håller jag vikten på ett framgångsrikt sätt?

Veckans strategi
Publicerad 13 mars 2023

Du hittar Veckans strategi som PDF här.

Samma vanor som hjälper dig att gå ner i vikt hjälper dig också att hålla den. Och när du ändrar till jämvikt i ViktVäktarna®-appen får du en lite högre daglig Points®budget. Så om du närmar dig ditt mål och snart är redo att hålla vikten - grattis! Men även om du har en bit kvar kan det vara klokt att träna på att stå still i vikt. Så här lägger du upp en plan.

Låt oss gräva lite djupare…

Så här ställer du in din WW-app på Jämvikt:

1. Tryck på menyn (tre streck i det övre vänstra hörnet) och sedan på Inställningar.

2. Tryck på Program och sedan Mitt fokus.

3. Tryck på Jämvikt. Din dagliga Pointsbudget justeras automatiskt.

Ibland kan livet komma emellan för våra mål. Det kan handla om semester, högtider, stress på jobbet eller bara en känsla av att vilja pausa en stund. Det finns massor av strategier som kan hjälpa oss hantera detta och en av dem kan vara att ta en liten paus från viktminskning.

Vi föreslår inte att du ändrar till jämvikt varje gång det händer något speciellt, men ibland kan man behöva ta en liten paus och få lite distans. Att gå ner i vikt är en del av ditt liv, men det är inte hela ditt liv. Genom att ta en planerad paus blir det lättare att ta vid där du slutade när du känner dig redo för det. Kom därför ihåg att alltid ha ett datum för när du åter ska börja gå ner i vikt, detta är ju bara en tillfällig paus.

Vi förstår varför många medlemmar frågar om jämvikt – det är spännande att tänka på målet och på vad som kommer härnäst. Men att stå still i vikt är inte bara något man gör när man är “klar”. Om du trycker på paus när du behöver det kan resten av resan bli så mycket enklare. Kom bara ihåg att det fortfarande finns många icke viktrelaterade framgångar att fira, inklusive att ha modet att sätta viktminskningen på paus.

Läs mer om månadens tema som handlar om vanliga frågor och funderingar man kan ha under viktresan.