Allt om NollPointsmat

Njut av NollPointsmaten som du slipper väga och registrera.

För att ge dig flexibilitet med din SmartPointsbudget finns en NollPointslista framtagen för varje plan. Allt för att det ska blir enklare för dig att skapa hälsosamma matvanor.

Vad är NollPointsmat?

NollPointsmat är exakt vad det låter som, mat som har 0 SmartPoints. Det utgör grunden i en hälsosam kost som du med fördel kan ha som bas i dina måltider. Det är även låg risk att äta för mycket av NollPointsmaten.

Du kan mixa NollPointsmat med mat som har ett SmartPointsvärde, så att du håller dig inom din SmartPointsbudget.

Vilka är fördelarna med NollPointsmaten?

  1. NollPointsmaten är vanlig hälsosam mat vilket gör att du kan fortsätta äta samma sak som din familj och dina vänner.

  2. NollPointsmaten ger dig alltid möjlighet att äta något gott, även om du bara har några få eller inga SmartPoints kvar.

  3. Du behöver inte väga eller registrera NollPointsmaten. Det räcker att du håller koll på den mat som har ett SmartPointsvärde.

Varför har viss mat 0 SmartPoints på en plan och inte på en annan?

Vi har balanserat antal NollPointsmat med antal SmartPoints för varje plan för att säkerhetsställa en hälsosam viktminskning. Planen med den högsta SmartPointsbudgeten har den kortaste NollPointslistan och planen med den minsta SmartPointsbudgeten har den längsta NollPointslistan.

Grön

Du har en personlig SmartPointsbudget att spendera på vad du vill och 100+ NollPointsmat i form av frukt och grönsaker.

Blå

Du har en personlig SmartPointsbudget och 200+ NollPointsmat form av frukt, grönsaker, majs, ägg, fisk, kyckling- och kalkonfilé, kvarg 0,5% och yoghurt 0,5%.

Lila

Du har en personlig SmartPointsbudget  och 300+ NollPointsmat i form av frukt, grönsaker, majs, ägg, fisk, kyckling- och kalkonfilé, kvarg 0,5%, yoghurt 0,5%, cottage cheese 0,5%, potatis, sötpotatis och utvalda fullkornsprodukter.

Kan jag äta för mycket av NollPointsmaten?

Bara för att du inte behöver väga och registrera NollPointsmaten betyder det inte att du kan äta så mycket du vill av den, eller att du enbart ska äta av den. Försök att hitta en bra balans. Det handlar om att skapa hälsosamma matvanor som hjälper dig att skapa en hållbar livsstil.