Soppa - gott, nyttigt och enkelt

Mixad, skummad eller redd? Hur vill du ha din soppa? En maträtt som är riktigt bra att välja under semester och storhelger när umgänget kretsar kring en festmåltid.

Gott, nyttigt, enkelt att laga och billigt, soppa kan man göra på många sätt och med nästan vad som helst som grund. Dessutom kan soppa ätas vid så många olika tillfällen, som en aptitretande förrätt, mustig varmrätt, spännande avslutning eller som ett snabbt mellanmål när hungern suger.

Varianterna på rätten är många; fisk, kött, grönsaker och frukt. du kan göra den som en klar buljong, som en gryta eller fint mixad. Soppa har också kommit att bli en alltmer vanlig efterrätt med smaker av jordgubb, rabarber eller äpplen.

Har man bara ett grundrecept går det att skapa variation och göra sin egen favorit genom att lägga till eller dra ifrån utifrån tycke och smak. Allra bäst är att laga själv för då har man kontroll över innehållet och slipper man onödiga tillsatser.
Ett tips är att komplettera med en sidosallad till istället för bröd.

Soppa är dessutom ett utmärkt sätt att hålla sig mätt utan att övergöda kroppen i tider då traditionen bjuder att man äter stora mängder mat. Tänk bara på julbordet eller en påskmiddag… Den som vill vara med och fira och samtidigt hålla sig på banan kan köra lite smalare mellan varven genom att äta soppa. Kan det bli bättre?

Bra tillfällen att äta soppa

Välj soppa när du vet att det vankas en stor måltid.

Välj soppa mellan varven så att du slipper känna dig uppblåst och svullen. Med en rask promenad och en god soppa sätter du guldkant på lediga dagar mellan högtider.

Det finns massor med goda soppor som är mättande och sunda. Kör gärna ekologisk buljong som bas så slipper du onödiga tillsatser.

Soppa är också en utmärkt middag.

Se våra smarta soppor!>>