Framgångshistorier

Camilla hittade motivation på mötet

Camilla hade mått dåligt över sin vikt hela livet. Hon levde med en ständig oro för att inte få plats i biostolen – eller att vanliga stolar inte skulle hålla.

Camilla, Möten, 52 kg

 

“ – Jag har fortfarande svårt att se mig som normalviktig men börjar sakta förstå vad som hänt och det känns som att jag äntligen fått ett värdigt liv! –  ”


Camilla hade mått dåligt över sin vikt hela livet. Hon levde med en ständig oro för att inte få plats i biostolen – eller att vanliga stolar inte skulle hålla. Hon grät i provhytter, hon fick ont i smalbenen när hon gick promenader och hade svårigheter att få på sig skorna. Camilla kom till en punkt där hon blev deprimerad – hur långt skulle hon låta det gå? Till slut bestämde hon sig för att börja med ViktVäktarna.
Mötet – en vändpunkt
Camilla blev väldigt peppad redan det första mötet. Hon fick värdefulla tips av andra medlemmar som kämpade – och även av de som gått i mål. 
– Min coach Jennifer är helt fantastisk, hennes möten är superbra. Det känns som att man kämpar ihop som en grupp – det är något som passar mig väldigt bra. 

Nu har det gått två år sedan Camilla började med ViktVäktarna, hon har tappat 52 kg och har stenkoll på vad hon äter. Tidigare åt hon godis varje kväll men nu har hon lärt sig att prioritera annorlunda och väljer sina belöningar. Det tuffaste är att hålla rutinerna när vardagen bryts. 
– När jag inte är hemma blir det svårare. Det går inte att styra allt och ibland kommer livet emellan men jag skuldbelägger mig inte längre. Självklart har jag fallit, det är mänskligt – det viktiga är att alltid resa sig. Idag mår jag ju dåligt fysiskt av att äta dåligt, så jag kommer tack och lov alltid tillbaka till mina bra vanor. 

Peppad av följare på Instagram
Camilla blev ombedd att lägga upp bilder på Viktväktarna Borås Instagram, den första veckan efter semestern, och Camilla blev förvånad över hur kul det var och av responsen. 
– Jag blev så peppad! Direkt efter startade jag mitt eget konto och har nu nästan 2000 följare – det ger mig så mycket motivation! 

Idag är Camilla guldmedlem och vill fortsätta vara aktiv på mötena. Hon mejlade sin coach och frågade om hon kunde hjälpa till med något – nu är hon en del av Borås-teamet och väger andra medlemmar. 
– Jag ville ha en anledning att fortsätta gå på möten och hålla koll på mig själv, kanske kan jag till och med inspirera andra nu. 

Camilla har fått ett värdigt liv
Framtiden ser Camilla som en ny utmaning. 
– Jag har ju aldrig varit normalviktig tidigare. Nu kan jag köpa de kläder jag vill ha – inte vad jag måste ha. Nu behöver jag inte oroa mig längre. Det är nytt för mig. Jag har gjort det fysiska jobbet och nu måste jag jobba för att mitt psyke också ska hänga med. Jag har fortfarande svårt att se mig som normalviktig men börjar sakta förstå vad som hänt och det känns som att jag äntligen fått ett värdigt liv! 

Följ Camilla på hennes blogg wwmilla.blogg.se och Instagram@wwmilla