Framgångshistorier

Cecilia har varit guldmedlem i 17 år

Cecilia, Möten, -38 kg

– Det var efter studenten som jag kom till insikt om min övervikt så jag och en väninna bestämde oss för att gå till ViktVäktarna, det är jag oerhört glad för idag. 

Cecilia gick till ViktVäktarna för första gången när hon var 23 år. Då gick hon ner nästan 40 kg och idag, vid 40 års ålder, har hon fortfarande samma vikt tack vare att hon gick till ViktVäktarna den där dagen för 17 år sedan.

Självklart val
För Cecilia som precis hade avslutat restaurangprogrammet och skulle jobba som kock var ViktVäktarna ett enkelt val. Under viktminskningen lärde hon sig hälsosamma vanor som hon skulle ha med sig i framtiden. 
– Det bästa med ViktVäktarna är att man inte behöver utesluta något. Jag lärde mig nya bra vanor och insåg att jag aldrig behöver vara hungrig.

En målvikt att hålla
Vägen till målvikt gick lätt när Cecilia väl fick koll på vad hon åt genom att föra checklistan noggrant. Sedan hon nådde målvikten har hon gått upp några kilon vid enstaka tillfällen men alltid kommit tillbaka till sin målvikt igen. 
– Under själva viktminskningen var det kul eftersom jag nådde resultat varje vecka. När jag nådde min målvikt bestämde jag mig för att aldrig gå upp till 108 kg igen, och det kommer jag aldrig att göra! Även om jag har gått upp några kilon då och då så har jag alltid tagit tag i dem kilona igen.

Framgångsfaktorer
För Cecilia har framgångskonceptet för att hålla vikten i 17 år varit att alltid återta kontrollen när hon kommit av banan. 
– När jag åkte till USA över jul och nyår gick jag upp några kilon men då var det bara att gå till mötet och börja skriva checklistan igen när jag kom tillbaka.

En annan framgångsfaktor för Cecilia är de väletablerade och goda vanorna som hon skapade under viktminskningen. 
– Det är inte svårt längre, jag vet hur jag ska göra. När jag åker på semester så tar jag gympaskorna med mig och jag ser till att alltid äta regelbundet.

Cecilia har varit guldmedlem i 17 år

Hantera utmaningar
För att hålla vikten på lång sikt gäller det också att känna till sina svagheter för att kunna förebygga svåra situationer. Cecilia vet precis var hennes utmaningar finns. 
– De frestelser som man utsätts för när man går bort är svåra att motstå. Men då sparar jag min Veckobonus så att det finns utrymme. Jag tycker också att sommaren är svårare än hösten. På sommaren är man ledig, äter mycket ute och det blir mer att dricka m.m.

Drivkraft
Att hålla vikten är inget som kommer gratis och förutom att äta regelbundet och vardagsmotionera har Cecilia hittat sin motivation.
– Jag håller vikten både för min egen hälsas skull och för att orka med att vara en bra mamma till mina barn. För att hålla koll går jag fortfarande på möten var 10:e vecka för att väga mig.

Cecilias tips för att lyckas på lång sikt

  • Hitta vad som funkar för just dig
  • Ge inte upp
  • Återta kontrollen