Framgångshistorier

Josefina – finalist i Årets ViktVäktare

Josefina inledde sin viktminskingsresa sommaren 2013 och har sedan dess gått ner 45 kilo.

Josefina, Möten, 45 kg

 

“ – Nu börjar jag förstå vad jag faktiskt har lyckats med, säger Josefina.  ”


Josefina är utsedd till Höstens ViktVäktare, och 1 av 4 finalister i Årets ViktVäktare. Juryns motivering lyder:
”Josefina har gått ner 37% av sin startvikt efter 1 år med ViktVäktarna, och känner sig nu 100% hälsosammare, gladare och snyggare! Genom att lära sig att planera och prioritera har hon under resans gång kunnat fortsätta unna sig godsaker vid valda tillfällen, vilket har gjort viktminskningen mycket lättare. Ett perfekt exempel på ViktVäktarnas filosofi!”

Tung graviditet
Josefina har vägt över 100 kilo sedan 20-års ålder. När hon började fundera på ett syskon till sin ettåriga dotter bestämde hon sig för att den graviditen inte skulle bli lika tung som den förra. 
– Jag bestämde mig för att börja efter semestern, när mötet öppnade igen. Min mamma är guldmedlem och jag vill kunna äta allt så ViktVäktarna kändes som ett bra val. Jag har provat andra dieter, men det har inte hållit mer än ett par veckor. Det fungerar inte i längden när man måste välja bort något.

Lördag hela veckan
När Josefina kom till ViktVäktarna åt hon för stora portioner, på oregelbundna tider och godis mitt i veckan. 
– Nu äter jag mer regelbundet och planerar min dag i förväg. Jag äter samma mat men mindre portioner och är väldigt noga med att fylla i allt jag äter i checklistan. På helgen ser jag till att det finns utrymme för att unna mig något extra.

Fungerar i vardagen
Det bästa med ViktVäktarna enligt Josefina är att man får äta allt och kan planera för utsvävningar.
– Jag kan gå bort på middag hos vänner utan att behöva säga att jag inte kan äta det ena eller det andra. Det är jätteskönt!

Josefina jobbar som frisör och flera av hennes kunder går också på ViktVäktarna så de har peppat varandra. 
– Efter jul hade jag en liten motivationsdipp men då insåg jag vilken inspiration jag är för mina kunder och även hur viktiga de är för mig.

En sund livsstil
– Jag ser det inte som att jag har bantat, det är så här jag lever nu. Jag mår så mycket bättre, orkar mer och kan leka med min dotter obehindrat.

Att gå ner 45 kilo är en stor förändring och för att påminna sig själv om hur stor hon har varit har Josefina sparat klädesplagg och bilder. 
– Uppståndelsen kring Årets ViktVäktare har också hjälpt mig att förstå vad jag faktiskt har gjort!