Framgångshistorier

Josefine är Årets ViktVäktare 2014

Josefine är en inspirationskälla som inte låter något hindra henne från att nå sina mål. Trots att hon brutit ryggen två gånger har hon kämpat sig tillbaka och dessutom gått ner 53 kg.

Josefine, Möten, 52,9 kg

 

“  – Jag mår så oerhört mycket bättre nu, jag är piggare och mina smärtor har minskat dramatiskt tack vare viktnedgången, säger Josefine.  ”

 

Josefine var den andra av fyra finalister i Årets ViktVäktare. I finalen fick hon flest röster och vann titeln Årets Viktväktare 2014. Juryns motivering löd: ”Josefine har brutit ryggen vid två tillfällen och förlamats från midjan och ner, men detta har inte förhindrat henne från att kämpa mot sina mål! Bland annat har Josefine gått ner från 106 till 53 kg med hjälp av ViktVäktarna, vilket har gjort att hon minskat 3 rullstolsstorlekar. Dessutom har hon idag mindre smärta, rör sig lättare och känner sig både piggare och gladare. Hon driver idag företaget Studiyo för att inspirera andra till att också nå sina mål. En riktig inspiration för alla, speciellt för de som känner att de har hinder att övervinna!”

Ville bli gravid
Josefine blev rullstolsburen år 2000 på grund av en olycka och ökade i vikt efter att ha varit aktiv till att bli stillasittande. När hon skulle gifta sig vägde hon 95 kilo, men gick upp ytterligare 10 kg innan hon tog tag i sin övervikt.
– Jag ville bli gravid och insåg att jag var tvungen att gå ner i vikt. ViktVäktarna var ett självklart val eftersom jag hade provat det tidigare. Jag gick ner 25 kg och sen blev jag gravid. Efter graviditeten tog jag tag i det igen och nådde målvikt med hjälp av möten och coachen.

Ätit sig smal
Josefine förbjuder sig inte att äta någonting, men äter betydligt mindre godis, dricker mindre läsk och äter mindre portioner. 
– Om jag förbjuder något så får jag bara ett större begär efter det. Nu äter jag mer frukt och grönsaker och slutar äta när jag inte är hungrig längre. Det bästa med ViktVäktarna är att ingenting är förbjudet. Jag har inte bantat bort 53 kg, jag har ätit bort 53 kg med mat som är bra för mig.

Motivationsknep 
Josefine har kämpat igenom två förlamningar och vet hur viktigt det är med motivation för att kunna uppnå sina mål. 
– Nöjd är det värsta tillståndet för mig, då slutar jag kämpa! I början av viktminskningen så skrev jag upp varför jag ville gå ner i vikt och hur jag skulle göra för att nå dit. Jag tog även foton som skulle motivera mig. När jag läser det jag har skrivit och tittar på bilderna kan jag hitta tillbaka.

Även mötena har varit viktiga för att få tips och motivation. 
– Gemenskapen på mötena med coachen och kontakten med de andra är jättebra. Att ha en hök på axeln som också tittar på vågen gör att jag kämpar lite extra.

En lättare kropp
Förutom att Josefine mår bättre, är piggare och har mindre smärtor har hon också kunnat sluta med all medicinering. 
– Den tunga kroppen gjorde det outhärdligt. Med en lättare kropp kan jag röra mig mer och har inte lika ont.

Josefines tips

  • Ta ett beslut! Det räcker inte att ta beslutet en gång, måste ta beslutet varje dag, ibland till och med flera gånger om dagen.
  • Ta reda på VARFÖR du ger dig in på att nå ett visst mål. I svaret på frågan varför hittar du ofta motivationen till att fortsätta kämpa.
  • När du är motiverad så måste du hitta ditt sätt att hitta tillbaka. Livet kommer att hända, hinder kommer emellan, så det gäller att ha rätt verktyg.