Framgångshistorier

27 år som guldmedlem

– ViktVäktarna finns alltid där när jag behöver, det är ett livslångt projekt att hålla vikten, säger Ulla.

Ulla gick till ViktVäktarna första gången 1989. Hon hade 14 kilos övervikt och gav sig själv i födelsedagspresent att börja på ViktVäktarna.

– Jag gick på möten och gick ner i vikt väldigt snabbt, kanske lite för snabbt. Då trodde jag att det var ett avslutat kapitel men jag föll in i gamla mönster igen och upptäckte att det här var något som jag måste underhålla.

Prioriterar sig själv

– När jag går på mötet känner jag att jag fokuserar på mig själv, sätter min hälsa i första hand. Jag får en kick till att komma tillbaka till goda vanor. Dessutom får man alltid bra tips och intressanta ämnen tas upp.  

Ulla har lärt sig att göra bra val och tycker att det är skönt att hon kan äta vanlig mat och dessutom unna sig en fika då och då. Hon äter mindre socker och mer grönsaker.

– Mättande dag är det bästa för mig, genom att följa det har jag lärt mig att äta bra och mättande mat. Dessutom har det blivit lättare att göra bra val. Den största utmaningen genom åren har varit frestelser men nu har jag lärt mig att ersätta fikabullarna med nyttigare alternativ.

Våra medlemmar-Ulla 27 år som Guldmedlem

En tillgång

Ulla nådde sin målvikt för många år sedan och har sedan dess varit en trogen ViktVäktare. Livet är inte linjärt och så fort kilona börjar dra iväg har Ulla alltid vetat vart hon ska vända sig.

– På ViktVäktarna vet jag att jag får det stöd som jag behöver av min coach. Jag kan vara öppen och behöver inte skämmas för att jag har gått upp några kilon. Jag ser det som en tillgång och förmån att veta att ViktVäktarna finns där när jag behöver stöd, och hoppas att fler kan känna likadant!