Framgångshistorier

Angelica: Med kärleken kom kilona

Angelica, -18 kg

"Jag trodde det var fel på vågen!"

När kärleken knackar på dörren vet man aldrig vartåt det bär. Det fick Angelica uppleva för 3 år sedan.

- Jag hade verkligen träffat rätt, Martin var - och är - mannen i mitt liv! Redan från början fick han mig att känna mig trygg, och han talar alltid om hur fin jag är. Det bidrog nog till att jag inte tänkte så mycket på att kilona kom smygande… Sambolivets alla härliga ingredienser, som mys i soffan med efterrätter och godis, fredagsmys som kunde bli tisdagsmys - eller varför inte söndagsmys, tog alltmer plats!

Visst, hon hade redan innan några extrakilon till följd av ett läkemedel hon behövde, men inget hon mådde dåligt av. Och inte kunde hon tro att vågen talade sanning när hon för snart ett år sedan ställde sig på den, för att överbevisa för Martin att hon inte hade gått upp.

- Jag trodde såklart att det var fel på vågen, men fick ändå en chock! Skamset fick jag erkänna, inte minst för mig själv, att det var hög tid att göra något åt saken.

Angelica, nu och då
Angelica nu
Angelica nu och då

Planering och stöd viktigaste framgångsfaktorerna

 

Att det blev WW ViktVäktarna föll sig naturligt då både Angelicas mamma och svärmor fått fantastiska resultat när de varit med. Med några få men viktiga förändringar började även Angelica snart uppleva skillnaden.

- Planering har varit en av de viktigaste framgångsfaktorerna för mig. Jag visste från början att jag skulle behöva bestämma och förbereda vad jag ska äta när jag kommer hem på kvällen. Det är lite som att släppa in ett barn i en godisaffär om jag behöver handla på vägen hem!

Varje söndag planerar Angelica och Martin hela matveckan i detalj. De skriver inköpslistor och handlar sedan allt.

- Inte nog med att vi både äter och mår bättre, vi har dessutom minskat våra matkostnader med ca 2000 kr per månad!

Att alltid äta frukost nämner Angelica också som en nyckel till framgång.

- Det jag väljer till frukost är sådant med så lågt antal SmartPoints som möjligt, så att jag klarar mig fram till lunch. På helgen blir det något mer, då använder jag mig av veckobonusen.

Effekterna av den nya sunda livsstilen är många, inte bara för Angelica.

- Minus 18 kg, från storlek 44 till 38 och 35 cm mindre runt midjan. Men det viktigaste av allt: Jag är aldrig trött längre! Otroligt men sant. Martin har också gått ner massor, 25 kg!

Angelica vill ge en stor eloge till sin wellness coach Liselott i Oskarshamn.

- Utan henne hade detta aldrig gått att genomföra. Hon är ett otroligt stöd för mig och för alla andra underbara människor i gruppen. Vi skrattar så mycket tillsammans!

Till sist vill Angelica säga till alla som står och tvekar:

- Det är fantastiskt detta upplägg, att du får äta allt men inte alltid. Du ändrar ditt mindset och det funkar verkligen!