Framgångshistorier

Anneli: "Jag gav ett år till bara mig!"

Anneli, -26,6 kg

"Det är verkligen inte krångligt eller svårt, bara roligt!"

Tre graviditeter på 7 år och extrakilon som kommit smygande. Anneli kände att tiden var mogen för ett år till sig själv.
- Jag levde inte osunt egentligen, men att vara gravid, ja det sätter sig lite på en. Det kunde bli en extra macka fast jag inte behövde, jag struntade i grönsakerna. Sallad för mig då var isberg, gurka och tomat.

Anneli har gått ner 16 kg med ViktVäktarna tidigare, så hon visste att det fungerade. Hon har testat LCHF och 5:2-dieten, men de var inget för henne.
- Förbud och att utesluta vissa livsmedel fungerar inte för mig. Soppdieter skulle jag heller aldrig få för mig att prova!

När hon så klev in på första mötet, en januaridag 2016, så stämde allt.
- Det var ett fantastiskt möte, jag blev verkligen taggad. Vi gick igenom appen direkt och sen var jag fast.

Anneli berättar också att hon inte tror hon hade fixat detta på egen hand.
- Coachen Katarina gjorde allt så enkelt. Inga pekpinnar, bara pepp. Hon har kramat om en när det behövts, och gjort high five när man lyckats och fått diplom. Dessutom bjöd hon mycket på sig själv. Katarina har ju också gjort den här resan en gång i tiden, och kämpar till och från med utmaningar hon med.

 

Guldmedlem sedan ett år

 

Det har gått drygt ett år sedan Anneli blev guldmedlem. Hon promenerar 30 minuter varje dag, och till gymmet går hon också i perioder.
- Livet med jämvikt är toppen. Jag kan gå in i en butik och veta att de mindre storlekarna passar. Och det är inte mitt fel om de inte gör det!

De stora förändringarna när det gäller maten säger hon är portionsstorlekarna, mer råkost, frukt och bär. Men också vatten.
- Jag tar ofta ett glas vatten innan maten. Ibland är man egentligen törstig, inte hungrig.

Men inte minst kan hon njuta av all mat, precis som innan.
- Allt men inte alltid. Såklart. Utan mina chips och ett glas vin på fredagskvällen, eller formfranska med en klick räksallad hade jag inte fixat detta..

På frågan vad hon skulle säga till den som funderar på att välja ViktVäktarna svarar Anneli:

- Kör på! Det är verkligen inte krångligt eller svårt, bara roligt! Men första tiden är det bra att ha lite piska på sig själv så man inte faller ur. Efter en tid sätter det sig i ryggmärgen.