Framgångshistorier

”Det bästa är att det fungerar med familjen”

Sarah, -32 kg

 

Sarah har, som de flesta av oss, en hektisk vardag där det ibland kan vara svårt att prioritera sig själv. Med ViktVäktarna har hon hittat ett sätt att leva hälsosammare, samtidigt som det fungerar i hennes liv.

– Jag har provat de flesta dieter men ViktVäktarna är det enda som fungerar i längden. Jag och min man älskar mat och vi vill ge våra barn ett sunt förhållande till mat.


Mer än en siffra på vågen

 

Sarah började med ViktVäktarna Online efter att ha fått sitt tredje barn, hon vägde då 118,5 kg. Hon har ingen uttalad målvikt, utan det handlar om en känsla och att hitta tillbaka till sig själv.

– Livet kommer emellan ibland och så måste det få vara! Det viktiga är att jag inte ger upp. Nu är jag All Inclusive-medlem och känner att det rullar på. För mig handlar det inte om att nå en viss siffra på vågen, jag vill hitta tillbaka till känslan av att trivas med mig själv och kunna röra mig som jag vill!

Sarah har jobbat mycket med att inte vara för hård mot sig själv, och att försöka hitta en balans.

– Det går inte alltid som man hade tänkt sig, och då gäller det att inte vara för hård mot sig själv - det är ju faktiskt inte kört för det! Livet händer hela tiden och ibland behöver jag vara spontan.

Hon anser sig ha varit expert på att hitta dåliga ursäkter men blir bättre och bättre på att inte lyssna på de och tror att det bästa är att bara göra utan att tänka.

– Motivationen kommer och går, det är lätt att skylla på att man inte är motiverad, men börjar man så kommer motivationen efter ett tag, rätt snabbt faktiskt.


Matglädje för hela familjen

 

Sarah har en stor familj och för att få ihop vardagen har de ViktVäktarnas matkasse på vardagarna. Med ViktVäktarna har Sarah lärt sig att göra medvetna val och att minska portionsstorlekarna.

– Innan åt jag utan att tänka! Nu har jag alltid en plan och även om den inte alltid håller så gör jag bättre val nu än vad jag gjorde innan.

Sarah försöker alltid att hitta bättre alternativ och tycker det är roligt att göra om onyttiga rätter. Det har blivit hennes mission!

– Det går alltid att hitta bättre alternativ. Dessutom gäller det att ha koll på sina fallgropar. För mig kan helgfrukostar vara en fälla, men istället för att duka fram allt på bordet så gör vi en buffé på köksön och det underlättar för mig att inte äta mer än jag planerat för.

Sarah vill lära sina barn att äta bra mat och ser alltid till att servera grönsaker till varje måltid.

– Det känns viktigt att jag inte äter annorlunda, alla äter samma mat.

För att hålla koll använder Sarah appen och planerar sina måltider dagen innan.

– Appen gör det enkelt! Genom att planera mina måltider kvällen innan så vet jag hur många SmartPoints jag har kvar att spendera på mellanmål.


Säger JA!

 

Sarah tog tag i sin vikt för att bli mer hälsosam, men har även upplevt andra fördelar.

– Jag trodde inte att övervikten höll mig tillbaka, nu känns det som att jag säger ja till mer. Även om jag gör samma saker och är samma person så handlar det om min inre känsla. Jag säger både ja, och nej, med en skön känsla inifrån och ut numera!

Sarah har en bit kvar till sin målvikt och känner att hon är på väg att hitta tillbaka till känslan som hon söker - att trivas med sig själv.

– Jag har ändrat mitt sätt att tänka, jag kan ju faktiskt påverka mina val här och nu. Tiden kommer att gå ändå så det är ingen idé att tänka att jag börjar på måndag, för om jag gör något redan nu så har jag kommit en bit på vägen när måndagen kommer!