Framgångshistorier

Ida och Victoria: “Det hjälper att vi båda är tävlingsinriktade!”

Ida, -17 kg & Victoria, -33 kg

 

 

Det var i juli för snart tre år sedan som Ida bestämde sig. Under en längre period hade hon känt att hon inte var lycklig i sin egen kropp. Tvillingsyrran Victoria var nu med i ViktVäktarna för andra gången och därför blev valet enkelt.


- Jag bara kände att ViktVäktarna var det enda som gällde för att lyckas. Jag hade dessutom provat att äta som min syster förra gången hon var med, så jag visste vad det gick ut på.

Victoria var med första gången 2007 och gick då ner 30 kg efter en graviditet.


- Några år senare träffade jag en ny kille och fick ett barn med honom. Och vips så var alla 30 kg tillbaka igen.

 

“Victoria är min stora inspiration!”

 

Ida behövde någon som pushade henne under viktminskningen.


- Det fick självklart bli min syster. Hon är min största inspiration! Vi har alltid tävlat lite mot varandra. Om hon gick ner lite så skulle jag också gå ner. Vi stöttar varandra i vått och torrt!

Victoria instämmer och berättar att de ofta ses med familjerna. Och då är det maten som står i centrum.


- Jag har ett stort matlagningsintresse, och älskar att hitta på nya recept. Och det blir ju ännu roligare när vi kan laga god och sund mat tillsammans.

- Ja, det är det bästa med ViktVäktarna, att vi fortfarande kan äta gott och njuta av all mat - men inte alltid, fyller Ida i. Vi är ju gottegrisar båda två så då passar detta oss extra bra.

 

Fungerar som varandras dragplåster

 

Även träningen har de som gemensamt intresse.


- Vi tränar ofta ihop på gymmet. Och på sommaren springer vi. Om en av oss inte orkar så drar den andra upp en mentalt, och sen iväg till träningen, berättar Victoria.

Ida håller med, och betonar att detta inte är bantning för dem.


- Det är en livsstil. Det är en viktig skillnad. Vi har lärt oss att prioritera. Och ibland prioriterar man det lilla extra, men nästa morgon kan man ändå leva med det. Det är ingen motgång i sig.

 

Blir lyckliga av applåd och guldstjärna

 

Båda systrarna tycker mycket om att gå på veckomöten. Som guldmedlemmar försöker de gå så oftade kan.


- Vår coach Hanna är så fantastisk, henne vill jag verkligen tacka, säger Ida.

Och Victoria instämmer.


- Ja samma här, hon är verkligen toppen! Man vill liksom bara lyckas efter varje möte. Så lycklig man kan bli av den där applåden och guldstjärnan...

Tvillingarnas favoritrecept från ViktVäktarna

Tvillingarnas godistips!

“När vi träffas med våra familjer ställer vi gärna fram ett härligt fruktfat och en brieost stället för chips och godis. Till och med barnen äter massor av det!”