Framgångshistorier

Eivor: Alla år av resande satte spår

Eivor, -25,9 kg

"Jag vill ju njuta av barnbarnen så länge det går!"
Eivor, nu och då
Eivor nu
Eivor då

Första viktresan med WW ViktVäktarna påbörjade Eivor redan 1988. Det var efter en incident med en stol med armstöd...

- Jag skulle resa mig upp efter lunchen på restaurangen. Men det gick inte så bra eftersom stolen satt kvar på rumpan! Det var såklart en väckarklocka för mig. Jag tänkte att så här får det aldrig bli igen.

Lagom till sin 40-årsdag året därpå hade hon gått ner 36 kilo! Men med ökat ansvar på jobbet och resor över halva jordklotet sattes hennes hälsa på prov ännu en gång. Priset hon fick betala över tid var en ökad vikt till drygt 100 kilo och 4 hjärtinfarkter!

- Det var inte lätt att äta rätt och lagom när en vanlig arbetsdag kunde innebära avresa med taxi till flygplatsen kl 4 på morgonen för flyg till Kanada via Frankfurt. Ankomst Montreal kl 12 lokal tid, hemma var den redan 18. Därefter en eftermiddags arbete med möten som avslutades med middag kl 20. Då var klockan 2 på natten hemma i Sverige! Alltså, ett helt dygn utan sömn men med massor av mat…

 

Krokig resa till jämvikt

 

Den första hjärtinfarkten kom 2005. Men nu fungerade inte ens motion för att bygga upp hälsan.

- Så fort jag ansträngde mig fick jag kärlkramper. Men jag fick så småningom en ryggmärgsstimulator inopererad, och den hjälpte mig att undvika kärlkramperna.

Det var vid denna tidpunkt som Eivors och WW ViktVäktarnas vägar korsades ännu en gång.

- Sakta men säkert gick resan ner i vikt igen. Jag har nu lyckats hålla vikten i 7 år! Numera är jag pensionär, men reser gärna ändå tillsammans med min man. Det blir ofta kryssningar där jag njuter av mycket och god mat. Jag har lärt mig att balansera så att jag tar mig ner igen när jag kommit hem.

 

Äsch-lådan har varit till hjälp

 

Eivor nämner Wellness Coachen Hanna Womelo i Västerås som en stor inspiration.

- Hanna är fantastisk och peppande! Ett uttryck som hon har är “Äsch-lådan”. Tänk dig den där korvsnutten eller ostbiten som blir över, några chips som ungarna lämnat. Du stoppar det i munnen och tänker “äsch” det gör ingen skillnad. Men till slut blir en hel låda full av godsaker. Hon brukar ha en glasslåda som hon skrivit ÄSCH på, som man kan föreställa sig är full av de där till synes små sakerna som man borde skrivit in i appen...

Eivor är med på workshops och väger sig regelbundet, ungefär var tionde vecka.

- Jag behöver sätta den pressen på mig själv eftersom det är lätt att annars strunta i de där extrakilona som ibland smyger sig på efter resor och annat. Min hälsa är ju beroende av att jag håller mig på rätt nivå. Jag vill ju njuta av barnbarnen så länge det går!