Framgångshistorier

"En naturlig del av mitt liv!"

Cecilia, -24 kg

Cecilia hade länge varit missnöjd med sig själv när hon nådde bristningsgränsen som gjorde att hon gick till ViktVäktarna. Nu har hon hittat en livsstil som hon mår bra av och som gör att hon kan leva sitt liv fullt ut.

– ViktVäktarna är så enkelt att anpassa efter mitt liv. Jag har hittat en livsstil som är en naturlig del av mig nu och jag känner mig tryggare i mig själv.

Det var när Cecilia fick ett klädesplagg i present som hon fick ett sammanbrott och bestämde sig för att ta tag i sin vikt.

– Mamma hade köpt en topp i storlek 40 till mig i present, men den storleken hade inte passat på länge. Dagen efter gick jag till mitt första möte.

Stöttande omgivning

Cecilia har gått på möten tillsammans med sin mamma. Hon har dessutom haft stöd från sina vänner, något som underlättat viktresan.

– Jag har ett stort tjejgäng och vi går ofta ut och äter på restaurang. Sedan jag började på ViktVäktarna stöttar de mig genom att gärna gå till restauranger där man kan göra nyttigare val. Vi anpassar också maten när vi lagar hemma tillsammans – de ser också fördelar med det!  

Även om Cecilia kan fortsätta gå ut på restaurang med sina vänner har hon också ändrat sitt beteende.

– Jag har hittat nya vägar och ändrat mindset. Ibland kan jag välja bort vinet för att det inte känns värt det den kvällen. Jag väljer helt enkelt mina tillfällen med en annan omsorg än tidigare.

Matlagningsdagbok på Instagram

Cecilia har alltid tyckt att det är kul med matlagning men gnistan väcktes till liv igen när hon började med ViktVäktarna.

– Jag lagar allt från ViktVäkarrrecept till egna recept.

Cecilia använder andra råvaror och mer grönsaker i sin matlagning nu. Hon ser även till att planera så att hon har bra alternativ hemma.

– Jag gör mer aktiva val idag. Jag äter inte på rutin och dessutom äter jag oftare, men mindre portioner.

För att dokumentera recepten och viktresan startade Cecilia ett Instagramkonto (mittviktigaval) där hon lägger ut bilder och recept som hon lagar.

– Jag trodde aldrig att det skulle bli så stort intresse, men det är jättekul! Det gör att jag fortsätter att utveckla mig inom min matlagning.

Cecilia före och efter

Tränar för att må bra

Cecilia har jojo-tränat sedan tonåren för att gå ner i vikt. När hon började med ViktVäktarna prioriterade hon maten istället.

– Efterhand kom träningen helt naturligt, det blir som en god spiral. Tidigare tränade jag för att gå ner i vikt, nu tränar jag för att må bra och bli starkare.

En hållbar livsstil

För Cecilia som mådde dåligt på grund av sin övervikt har viktminskningen betytt väldigt mycket. Hon har ökat sin självkänsla, är piggare och gladare som människa.

– Den här livsstilen är jag! Den ger mig så mycket bra i livet och jag är värd detta. Det bästa är att det inte finns några begränsningar, jag kan fortsätta leva!

Cecilias bästa tips

  • Hitta stöd i din omgivning
  • Planera – underlättar och förenklar
  • Var fokuserad men lyssna på kroppen och var snäll mot dig själv. Se det långsiktigt, det är ingen quick fix!