Framgångshistorier

En sundare Jennie

Jennie, -30 kg

Jennie började sin viktresa på egen hand men när hon hade kommit halvvägs stod vikten stilla. Tillslut gick hon till ViktVäktarna och fick hjälp med att hitta sin nya sunda livsstil – samtidigt som hon kunde njuta av allt det goda i livet.

– Den livskvalitén som jag har fått vill jag inte uppoffra för något! Jag kommer fortsätta leva som en ViktVäktare resten av livet.

Kul på vägen

Jennie har gjort flera förändringar i sin livsstil, och hon ser möjligheterna med det istället för begränsningarna.

– Jag har testat massor av nya maträtter och träningsformer. Det är viktigt att ha kul på vägen, man måste kunna fortsätta leva samtidigt som man går ner i vikt!

När Jennie kom till ViktVäktarna öppnade sig oändliga möjligheter med maten – hon kunde ju äta allt.

– Nu är det roligt med mat! Jag kommer från ett matmissbruk och åt oavsett känslor – glad, ledsen, trött – det fanns alltid en anledning. ViktVäktarna har hjälpt mig att få en sund relation till mat.  

Även motionen har blivit roligare och gått från att ha varit ett måste till något hon inte kan leva utan.

– Nu är mina motionsvanor regelbundna och jag går t.ex. på morgonpass för att hinna med träningen – något som jag aldrig skulle kunna tänka mig att göra tidigare.

Jennie har provat på många nya sporter – allt från crawlning inför ett triathlon till tennis.

– Jag hade en dröm om att kunna springa och nu har jag sprungit flera lopp och även genomfört en minitriathlon. Jag blir nästan tårögd när jag tänker på att jag klarar av att genomföra något sådant, det är skithäftigt!

Jennie före och efter

Mål ger ny motivation

För Jennie är det viktigt att sätta upp mål och delmål inom vikt, kost och träning för att hela tiden utmana sig.

– Nu drivs jag av att sätta nya träningsmål. Det motiverar mig inte bara att träna, utan även att äta bra och gå ner i vikt.

Jennie mår bättre både psyksikt och fysiskt och vill fortsätta sätta nya mål och utmana sig för sin hälsas skull.

– Jag har ett intensivt jobb och hade aldrig orkat hålla det tempot om jag inte hade gjort den här livsstilsförändringen. Jag är mycket stresståligare idag!

En inspiration för andra

Jennie blev för ett tag sedan tillfrågad av ToppHälsa att starta en blogg om sin viktresa på deras webbsida. Hon ska dessutom följa med som inspiratör på ViktVäktarnas träningsresa i april 2017.

– Det är jätteroligt att få inspirera andra med min hälsoresa, tänk att jag är där nu! Om min resa kan hjälpa någon annan så blir jag jätteglad.

Jennie finns även på Instagram (sundarejennie) där hon inspirerar och inspireras av andra ViktVäktare. Se filmen nedan om varför Jennie väljer ViktVäktarna och läs hennes bästa tips här.