Framgångshistorier

Enkelheten gjorde det möjligt

Bror, -52 kg

När Bror provade ViktVäktarna kände han att det var något han skulle klara av att fullfölja för att det var enkelt och han hade frihet att äta allt inom rimliga gränser. 

– En kollega visade hur enkelt det var att följa ViktVäktarna med hjälp av appen så då tog jag ett 3 månaders medlemskap på prov. Det var verkligen enkelt och jag gick ner mycket i vikt så jag blev sporrad att fortsätta!

Bror led inte av sin övervikt men kände sig redo för en förändring i samband med att han fick ett nytt jobb.

– Jag har provat 5:2-dieten och pulverdieter men det fungerar inte i längden. Jag är inte beredd att ställa om hela mitt liv för att gå ner i vikt – vardagen måste fungera och man måste kunna ha en social samvaro och gå på restaurang etc.

Roligt att hitta nya alternativ

För Bror har det blivit lite av en grej att hela tiden leta efter bättre alternativ och han menar att det finns massor av bra produkter att välja mellan.

– Jag äter samma typ av mat men använder lättare alternativ. Om jag t.ex. vill äta spaghetti med köttfärssås så försöker jag hitta andra sätt att göra den för att den ska bli bättre. På det sättet känner jag inte att jag behöver försaka något.

Bror valde att inte äta något godis på ett halvår för att bli av med sötsuget, och nu har han hittat andra alternativ till godiset.

– Istället för godis gör jag en mugcake och istället för vanlig glass äter jag Lohilo proteinglass. Utbudet av alternativa produkter i affären gör det lätt och med ViktVäktarna har man mycket valmöjligheter. Ett öppet sinne och nyfikenhet har hjälpt mig att hitta nya favoriter.

Även på jobbet och restaurangen har Bror lärt sig att göra bra val.

– Jag tänker ofta ”är det värt det?” innan jag äter något.

Bror före och efter

Ökat välmående

– Nu känner jag skillnaden!  Jag är piggare och rörligare och tycker det är kul att röra på mig.

Bror har fått ett ökat välmående i största allmänhet och känner även hur den fysiska hälsan hör ihop med den psykiska.

– Det är en härlig känsla att jag kan hitta en skjorta i rätt storlek i vilken klädesbutik som helst. Det klart att jag bir sporrad av komplimanger från andra som ser att jag har gått ner i vikt.

Bror har hittat en ny livsstil, som håller i längden, tack vare att det inte är för svårt.  

– Det får inte bli ett för stort projekt. Det här ska bli min vardag nu!