Framgångshistorier

Ett livslångt projekt

Agneta, -12 kg

Agneta har varit guldmedlem i 7 år och hållit vikten ända sedan hon nådde målvikten 2009.

– Att hålla vikten är ett livslångt projekt. Invägningen var 10:e vecka är min hållhake.

Första gången Agneta gick ner i vikt med ViktVäktarna gick hon upp alla kilon igen.

– Jag gjorde misstaget och ansåg att jag var färdig och gick upp alla kilon igen. Den här gången bestämde jag mig för att bli guldmedlem och fortsätta gå på möten var 10:e vecka.

Riktig mat

Innan Agneta började på ViktVäktarna åt hon mycket fil och mackor. Nu har hon alla ViktVäktarnas kokböcker och lagar mycket mat.

– Jag äter riktig mat. Planering är A och O, det gäller att alltid ha bra alternativ nära till hands. Laxfilé i frysen har räddat många middagar.

Mår bra av goda vanor

 Agneta har lärt sig vad hon kan äta och inte. Hon vet också att hon mår som bäst om hon sköter sina mat- och motionsvanor.

– Jag försöker att alltid tänka ”är det värt det?”, innan jag äter något. Oftast nöjer jag mig med en liten bit. Min hjärna har väl programmerat om sig genom åren.

Förutom att äta bra tycker Agneta om att röra på sig, och gå långa promenader med sina hundar.

Våra medlemmar-Agneta-Före och efter

Lättare att gå ner i vikt

Agneta kommer fortsätta att gå på möten var 10:e vecka för att väga sig, få inspiration och tillgång till allt material.

– Det är min livlina! Utan den hållhaken hade jag nog inte klarat det. Jag tycker nog t.o.m. att det är lättare att gå ner i vikt, då händer det något hela tiden och det är lättare att hålla sig motiverad. Att hålla vikten är ett livslångt projekt.

Agneta vill inte ha tillbaka sina extrakilon och har slängt alla sina gamla kläder eftersom de inte ska passa igen.

Träningsresa i 50-årspresent

Agneta har länge velat åka på träningsresa och i år fick hon äntligen chansen. Hon valde ViktVäktarnas träningsresa till Kreta eftersom den hade bäst utbud.

– Jag fick resan i 50-års present av min man. Det var min första men definitivt inte sista träningsresa! Det var en fantastisk upplevelse.