Framgångshistorier

Gruppstödet avgörande för Pernillas viktminskning

Pernilla, -21,6 kg

– Jag behövde peppning så när det öppnade ett möte rakt över gatan där jag bor fanns det inga ursäkter längre, säger Pernilla.  

Pernilla försökte gå ner i vikt på egen hand men det var inget som fungerade i längden. Tillslut gav hon ViktVäktarnas möten en chans och det hjälpte henne hela vägen till mål.

Pernilla blev överviktig för tre år sedan och efter att ha sett bilderna från julafton 2013 tog hon beslutet att ta tag i sitt problem.

– Jag har alltid varit smal men gick upp i vikt på grund av att jag åt en medicin som gjorde mig extremt hungrig. Jag gjorde olika försök till att gå ner i vikt på egen hand genom att utesluta socker och äta mindre men klarade aldrig mer än ett par dagar. Jag försökte även med ViktVäktarna på egen hand men jag behövde stöd. Flera i min omgivning hade gått ner i vikt med ViktVäktarna och jag visste ju att det fungerade.

Lätt start

Pernilla började sin viktresa med att följa Mättande dag och fick en flygande start.

– Jag gick ner 2,5 kg första veckan och 1,9 kg andra veckan. Men sen gick jag över till att räkna SmartPoints för att få mer flexibilitet. 

Pernilla insåg hur fel hon hade ätit och började äta mindre portioner. När suget kom smygande använde hon ViktVäktarnas barer och chips.

– Jag åt alldeles för mycket socker i form av godis och kakor. Jag är dessutom svag för feta såser. Men jag lärde mig att hitta alternativ och välja nyttigare livsmedel. Min nya favorit är naturell kvarg som jag använder till både kalla och varma såser. ViktVäktarnas bearnaisesås är också jättegod!

Gruppstöd

Pernilla hade provat att gå ner i vikt på egen hand med ViktVäktarna Online men behövde den extra peppningen som mötet ger.

– Gruppen i kombination med coachen har varit avgörande för att jag skulle lyckas med min viktminskning. Utan dem hade jag aldrig klarat det. Vi peppade och berömde varandra och var väldigt öppna med allt.

Pernilla - framgångshistoria

Positiva effekter

Viktminskningen har gjort att Pernilla mår mycket bättre och är mer nöjd med sin kropp.

– Jag har fått många positiva reaktioner i min omgivning. Det var första sommaren på länge som jag kunde visa mig i bikini.

Pernilla har hittat en ny livsstil som gör det lättare för henne att nu hålla vikten.

– Det bästa med ViktVäktarna är att jag får äta allt men med måtta. Jag kan njuta av både efterrätter och kakor men på ett sundare sätt. Jag har hittat alternativ som fungerar lika bra. Det är ingen diet där man ska gå tillbaka och äta som man gjorde innan.

En annan avgörande faktor för att Pernilla lyckades den här gången var att hon hade bestämt sig. Pernilla kommer dessutom att fortsätta gå på möten för att få stöd att hålla vikten.

– Det gäller att bestämma sig och bruka allvar. Låt det ta sin tid och ge det en ärlig chans. Även om vikten står still en vecka så får man inte ge upp för det.