Framgångshistorier

Henrik: "Denna gången skulle jag gå ner på ett hållbart sätt!"

Henrik, -36,8 kg

"Det var veckomötena som gjorde hela skillnaden för mig!"

Henrik, 39, från Trelleborg, har åkt som en jojo med sin vikt, till och från genom livet. För ett par år sedan fick han möjlighet via sitt jobb att gå i KBT (kognitiv beteendeterapi).

- Jag hade gått upp mycket på kort tid, 25 kg ungefär! Och det var min arbetsgivare som reagerade och ville hjälpa mig få ordning på hälsan.

I samband med det gick han med i ViktVäktarna Online, men gick inte ända in i mål. Den gången.

- När jag såg på Facebook att en gammal klasskompis gått ner 20 kg med ViktVäktarna tänkte jag att “kan hon så kan jag!”. Det var dags att göra något hållbart. I och med KBT:n så hade jag nya verktyg i bagaget.

 

Mentala verktyg och veckomöten gjorde nytta

 

Henrik skrev in sig på ViktVäktarna i oktober förra året. Då hade han nått “all time high” med sina 113,9 kg.

- Jag var så trött på mitt utseende, på att kläderna inte passade och dessutom ville jag aldrig vara med på bild längre.

Innan han började på riktigt så förberedde han sig mentalt i två veckor.

- Jag läste på allt om hur ViktVäktarna fungerar, planerade maten och storhandlade. Tankesättet jag hade var att det skulle få ta den tid som behövdes. Att jag inte plötsligt skulle träna eller äta på ett sätt som jag inte kunde hålla fast vid i framtiden.

Henrik: "Denna gången skulle jag gå ner på ett hållbart sätt!"

Familjen stöttade hela vägen

 

6 månader senare gick han i mål och blev guldmedlem. Han beskriver resan som positiv och betydligt lättare än innan.

- Det var veckomötena som gjorde hela skillnaden för mig! Där fick jag de “pekpinnar” som jag tror att jag faktiskt behövde för att lyckas. De blev en slags trygghet för mig. Jag vill passa på att ge en eloge till coachen Maria i Trelleborg. Hon är oerhört inspirerande och peppande i sitt sätt att leda kursen.

Men även familjen har varit ett ovärderligt stöd för Henrik.

- Min fru har ställt upp enormt mycket med hämtningar och lämningar på förskolan. Då kunde jag promenera 5 km till jobbet, och sen hem igen, i stället för att att ta bilen. Och varje tisdag passade svärföräldrarna vår son så jag kunde på på ViktVäktarmötet.
 

 

Vardagsfavoriterna hittar han i appen!

 

Henrik och hans fru turas om att laga maten varannan dag. De planerar på söndagskvällen och storhandlar på måndagen efter jobbet.
- Vi lagar alltid för 4 personer. Varsin portion läggs i matlådor och varsin på tallriken. Så äter vi bara det som är portionerat.