Framgångshistorier

Ingela: "ViktVäktarna har verkligen förändrat mitt liv!"

Ingela, -26 kg

"Veckomötena blev min heliga tid, och jag har bara missat ett enda möte sedan januari 2017!"

När Ingela och kollegan Cina tillsammans tog steget och började på ViktVäktarna, så var det inte tal om att göra något hastverk. Efter 30 års arbete i vården med många tunga lyft, så gjorde sig ryggen påmind. Övervikten hon bar på gjorde inte saken bättre.

- Det hade tagit många år att gå upp dessa kilon, så detta skulle få ta den tid som krävdes.

Ingela har varit med i ViktVäktarna tidigare och alltid lyckats gå ner i vikt, men inte hålla den.

- Denna gången så hade jag bestämt mig, det var sista chansen! Att vi var två som gick tillsammans betydde mycket. Men att jag alltid gått på mötena har varit avgörande. Coachen Katarina Krüger har helt enkelt varit fantastisk! Veckomötena blev min heliga tid, och jag har bara missat ett enda möte sedan januari 2017!

Så, sedan dess har Ingela inte bara gått ner över 20 kg. Hon har heller inga besvär alls i ryggen nu och hon är mycket smidigare i kroppen.

- Ja detta har verkligen förändrat mitt liv. Dessutom har jag fått min mamma att gå med i ViktVäktarna, och hon har gått ner 13 kg sedan i maj!

 

Vågen - viktig vän på vägen!

 

Även familjen därhemma har varit stöttande på Ingelas resa.

- Min man har alltid peppat och uppmuntrat. Om jag varit i en svacka så har han hejat igång mig igen: “Kom igen nu Ingela, du har ju velat detta”.

På middagsbordet dukas det fram samma rätter till alla i familjen. I stort sett är det samma sorts mat som de alltid har ätit. Det kan hända att Ingela ändrar lite för att anpassa det till sin SmartPoints-budget.

- Ibland utesluter jag till exempel såser som tonårssönerna vill ha. De skulle aldrig acceptera att byta ut vissa saker!

Tidigare slarvade Ingela med måltiderna. Hon kunde hoppa över frukosten eller ta alltför stora portioner generellt. Så när hon till slut, lite motvilligt, köpte en våg så fick hon en aha-upplevelse.

- Nu väger jag alltid maten! Jag har lärt mig hur mycket mat som är lagom på tallriken. Om jag till exempel lägger upp 2 små potatisar eller en slev pasta istället för två, så ser det kanske inte mycket ut. Men när jag tittar på vågen och kan se att det är den mängd jag behöver ha, så accepterar jag det i huvudet. Och jag blir faktiskt mätt!

Ingela tycker att ViktVäktarnas recept passar för såväl vardag som för fest.

- Jag brukar bjuda på mat från ViktVäktar-recept när vi har gäster. Jag säger inte att det är från ViktVäktarna innan. När jag sen berättar så tror de mig knappt!