Framgångshistorier

"Kontrollen gör mig lugn!"

 

– ViktVäktarna har inga förbud och står för en hållbar livsstil, det passar mig. Jag får kontroll över vad jag stoppar i mig samtidigt som jag inte behöver vara ett socialt ufo!

Josefin har provat många olika dieter och för 10 år sedan provade hon ViktVäktarna för första gången och gick ner 20 kg. 

– Den gången såg jag mig som färdig när jag närmade mig målvikt. Den här gången känns det som att jag är mer mogen för en förändring och jag ska gå hela vägen till guldmedlem. Att bli ViktVäktarcoach hade varit jättekul!

Tagit kontrollen

Planering, veckohandling och prioritering är saker som har gjort att Josefin har tagit kontroll över sina matvanor.

– Att jag har koll på vad jag stoppar i mig gör mig lugn. Jag vet att jag får i mig allt jag behöver.

För att hålla koll använder Josefin de redskap som ViktVäktarna erbjuder.

– Appen underlättar jättemycket! Jag använder den varje dag. ViktVäktarna ger mig bra verktyg för att få en hållbar livsstil.

Josefin går gärna både på fester och på restaurang med sina vänner, något hon har kunnat fortsätta med även under viktminskningen.

– Jag försöker prioritera och hålla igen under dagen om jag vet att jag ska bli bjuden på middag. Det är skönt att inte behöva tacka nej till sociala sammankomster.

Josefin har även provat ViktVäktarnas matkasse och är väldigt nöjd.

– Jag kommer definitivt att prova den igen. Jag tog 5 måltider för 2 personer och det lönar sig även ekonomiskt för mig som student.

Hälsovinster

Josefin älskar att springa men när hon blev tung var det inte roligt längre. När Josefin inte kunde delta i Göteborgsvarvet insåg hon att det var dags att ändra sina vanor.

– Min målbild var att kunna springa igen. Nu springer jag en mil utan problem! Det känns som att en viktig del av mig som jag har saknat är tillbaka.

Förutom att Josefin har hittat glädjen för träning och känner sig piggare ser hon flera vinster med sin viktminskning.

– Hälsovinsterna – att jag minimerar risken för sjukdomar är viktig för mig. Jag har också blivit modigare och gladare. Det känns som att jag är mer närvarande i sociala situationer nuförtiden eftersom jag inte tänker lika mycket på maten längre.

Josefin före och efter

Motivation & stöd

Josefins största motivation är kläder och en ny värld har öppnats sen hon började gilla sin egen spegelbild.

– Jag älskar kläder och mode. För att hitta motivation bläddrar jag i ett modemagasin. Jag köper alldeles för mycket kläder, det blir dyrt!

För att få stöd använder Josefin Community i appen.

– Häromdagen när jag var nära att falla dit så skrev jag p Community och fick massa stöd. Det är väldigt inspirerande att titta och läsa om andra. Jag har träffat flera av mina vänner där!

Josefins plan är att alltid ha en fot kvar hos ViktVäktarna för att få stöd.

– Jag ska bli guldmedlem och sedan coach. Jag kommer även fortsätta med träningen och försöka hitta en bra balans.

Josefins tips

  1. Häng på Community
  2. Registrera det du äter
  3. Ha kul – laga spännande mat och ta tillvara på alla goda recept