Framgångshistorier

Lena: "För mig blev Coach Online en kickstart för ett bättre liv!"

Lena, -18 kg

När Lena av en slump fick se erbjudandet i sitt Facebook-flöde om att delta i ett pilotprojekt för Coach Online så nappade hon direkt.

- Jag tänkte att okej, det här kan bli en kickstart. En kompis till mig är utbildad Wellness Coach och min mamma har också varit med. Så jag visste att WW ViktVäktarna funkar.

Lena är en sportig tjej som älskar att träna. Tills för 2 år sedan höll hon på med basket på elitnivå. Hon beskriver sig som vältränad men att hon också alltid varit stor.

- Jag har vägt upp emot 100 kg, och visst har det varit jobbigt, framför allt när jag provat jeans och liknande. Men jag har också varit, och känt mig, “fit” nog för att träna.

 

WW ViktVäktarna finns där dygnet runt

 

Coach Online innebär att du som medlem får delta i en sluten Facebook-grupp där en Wellness Coach håller i en chatt två-tre gånger i veckan. Chattarna är istället för de Workshopar som ingår i medlemskapet Digital + Studio.

- Vi skickade in våra viktresultat varje vecka till coachen på Messenger. Det var bara hon som såg dem. Därefter fick vi veta gruppens totala minskning.

Lena berättar att hon gillade att man kunde vara så aktiv som man själv ville.

- Man kunde vara precis lagom anonym. Det är perfekt om man av någon anledning inte är bekväm med att gå på Workshop “live”. Jag hade själv inte vågat gå på Workshop i början. Men här får du ändå stödet av en riktig coach!

Coachen skickar ut uppdrag med jämna mellanrum till gruppen. Det kan vara allt från att sätta upp aktivitetsmål till att prova något nytt. Dessutom får deltagarna inspiration och verktyg i form av Veckans Viktiga och peppande filmer som coachen spelat in.

 

Lena: "För mig blev WW ViktVäktarna Coach Online en kickstart för ett bättre liv!"

 

Stödet från de andra i gruppen ovärderligt!

 

Lena tycker hon fick ett bra stöd under hela perioden.

- Gruppen och allt material fanns ju tillgängligt dygnet runt. Vi medlemmar chattade ofta spontant, delade med oss av med- och motgångar, tipsade om recept och peppade varandra. Det blev en fin gemenskap och en känsla av att vi var i det tillsammans. Trots att vi aldrig sågs på riktigt. Deltagarna fanns ju utspridda i hela landet.

Direkt efter pilotprojektet hoppade Lena över till medlemskapet Digital + Studio eftersom hon kände att WW ViktVäktarna fungerade så bra.

- Jag kan varmt rekommendera Coach Online till alla som är osäkra på om de vill gå “all in”. Väljer du enbart Digital får du visserligen stöd från andra medlemmar men ingen feedback från någon på WW ViktVäktarna.

Lena berättar också att det i slutänden blev mer av en mental resa än en viktresa.

- Jag får ofta höra att jag ser ut att må så mycket bättre. Och jag är piggare. Jag tror mer på mig själv, känner mig fin och bekväm i kroppen.

På frågan om hon tror att hon kommer fortsätta leva så här kommer svaret tveklöst.

- Det här kan jag verkligen leva med. Jag har faktiskt inte gjort så stora uppoffringar. Det var mycket lättare än jag hade trott!

 

Lyssna också på VV-Podden avsnitt 14 i säsong 4, där Lena intervjuas av Karin Nileskog.