Framgångshistorier

"Mötena är guld värda!"

Gunilla, - 40 kg

Gunilla bestämde sig för att följa med en kollega till ViktVäktarna efter att ha provat olika bantingsmetoder med flera misslyckade försök. ViktVäktarnas metod i samband med möten hjälpte Gunilla att bryta den trenden.

– Att ha en coach som stöttar en och en grupp med människor som är i samma situation som dig själv och som du följer på resans gång har betytt otroligt mycket för mig.

När coachen sa till Gunilla att hon behövde gå ner 40 kilo för att nå en sund målvikt trodde hon aldrig att hon skulle klara det.

– Men jag gav det en chans och det ångrar jag inte – 11 månader senare nådde jag min målvikt.

Lätt att äta rätt

Gunillas svagheter var smörgåsar, läsk och korv men med ViktVäktarna har hon lärt sig att göra sunda val till fördel för att äta kunna äta sig mätt.

– Konceptet gör att jag äter bra mat och aldrig behöver känna mig hungrig. Jag ser alltid till att planera maten i förväg så att det finns bra alternativ nära till hands. Om jag blir sugen på något kan jag äta en frukt.

Gunilla före och efter

Mer energi

För Gunilla har viktminskningen gått som på räls och i takt med att kilona minskade blev hon motiverad att fortsätta. Och efterhand kunde hon känna fördelarna med viktminskingen.

– Jag har mycket mer energi nu, även om jag har jobbat en hel dag så orkar jag fortsätta när jag kommer hem. Tidigare la jag mig på soffan när jag kom hem för att jag fick ont i mina höfter och knän.

Gunilla tycker inte om att träna men vardagsmotionerar mycket.

– Jag går mycket på mitt jobb och tar ibland promenader och jag förringar inte att motion inte är bra, men jag tror att ju mer man går ner i vikt desto mer energi får man och rör på sig mer utan att tänka så mycket på det.

Ensam är inte stark

– För första gången i mitt liv känns det inte omöjligt att hålla vikten för jag vet att jag har stöd och support på mötena. Jag kommer fortsätta gå på möten för att ha kontroll på min vikt och är det allt som krävs så är det värt det!